Nikola Milenković (©AFP)
Nikola Milenković (©AFP)

Gatuzov plan za leto – da zadrži Milenkovića i vrati mu stari sjaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 10:18

Novi trener Fjorentine ne namerava da se odrekne srpskog reprezentativca

Ne može Nikola Milenković da se pohvali sezonom za pamćenje u dresu Fjorentine, ali novi trener Viole Đenaro Gatuzo ne namerava da se tek tako odrekne usluga srpskog reprezentativca. Naprotiv.

11. jun, 21.00: (5,70) Turska (3,70) Italija (1,65)

Izabrane vesti

Uoči otvaranja letnje transfer pijace Toskanom kruži priča da se u Gatuzovim planovima za leto nalazi upravo i Milenković čiji status želi da se razreši što pre. I to da popularni Bleki ostane, ne da napusti stadion Artemio Franki. Naime, Gatuzo se nada da će uspeti da ubedi Milenkovića ne samo da ostane u poslednjoj godini ugovora, već i da stavi paraf na novu saradnju koja bi mu garantovala drastično veću platu od sadašnjih 800.000 evra, čime bi se bar na još godinu dana rasterali potencijalni kupci.

Mediji bliski klubu tvrde da je dogovor unutar kluba da uprava razgovara sa Milenkovićevim agentima na ovu temu, pogotovo jer je rodonačelnik ove ideje predsednik Roko Komiso, dok će Gatuzo lično da obavi razgovor s srpskim štoperom u najskorijem roku. Novopečeni trener Ljubičastih vidi Milenkovića kao jednu od ključnih figura ne samo odbrane, već i celog tima zajedno sa Dušanom Vlahovićem kojeg takođe želi bar još godinu dana da vidi na istom mestu. Zato je Gatuzo spreman da iznese nekadašnjem biseru Partizana sve planove za narednu sezonu, gde bi cilj bio da se drastično popravi plasman na tabeli i ekipa bori za evropska klupska takmičenja. To je ono što Violi nedostaje poslednjih sezona, a pogotovo u ovoj za nama jer se dugo borila za opstanak.

Interesovanje za Milenkovića odavno postoji i krug onih koji su spremni da plate obeštećenje Fjorentini sve je veći. U poslednje vreme se piše čak i o Arsenalu, od ranije su u igri Milan, Mančester junajted, Atletiko Madrid i još neki evropski klubovi, ali niko dosad nije bio spreman da plati traženu cenu od 45.000.000 evra. Kako Milenković ulazi u poslednju godinu ugovora visina realnog obeštećenja pada, pa se tako sada barata sa sumama između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u razgovoru za naš sajt nedavno izjavio da jedva čeka da upozna Đenara Gatuza i da će sigurno da se pojavi na početku priprema za novu sezonu.



tagovi

Đenaro Gatuzoletnji prelazni rok 2021FjorentinaNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara