Pablo Tore (©Reuters)
Pablo Tore (©Reuters)

Gavijeva povreda nova šansa za Torea?

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 13:28

Barselona razmišlja da vrati 20-godišnjeg centralnog vezistu

Veliki udarac dobila je Barselona Gavijevom povredom tokom reprezentativne dužnosti. Zbog pokidanih ligamenata kolena u duelu sa Gruzijom moraće da pauzira između šest i osam meseci, što znači da je ova sezona za njega gotova. Vrlo verovatno i Evropsko prvenstvo, odnosno Olimpijske igre narednog leta.

FIFA će situaciju probati da ublaži novčanom nadoknadom u iznosu 20.548 evra za svaki dan odsustva 19-godišnjeg fudbalera, ali to neće nadoknaditi niti ubrzati Gavijev povratak na teren. Stoga su Katalonci usmereni ka januarskom povratku Pabla Torea iz Đirone, piše Sport.

Izabrane vesti

Mladi vezista prosleđen je letos u komšiluk na pozajmicu, ali trener iznenađujućeg lidera Primere, Mičel Sančez, u dosadašnjem toku sezone nije mnogo računao na njega. Pružio mu je priliku u osam mečeva, svaki put uvođenjem sa klupe, a ukupno je Tore proveo 119 minuta na terenu. Nisu u Barseloni zadovoljni takvim razvojem situacije, što dodatno pojačava razmišljanja o povratku na Kamp Nou.

S obzirom na to da bi 20-godišnjak iz Santandera bio doveden kao zamena za povređenog igrača, Barselona ne bi bila pod pritiskom finansijskog fer-pleja, odnosno njegova plata ne bi bila računata u ukupnom zbiru. Mogli bi Katalonci bez pritiska da razmišljaju i o drugim igračima tokom januarskog prelaznog roka.

Ostaje da se vidi u kojoj meri je Ćavi raspoložen za povratak Pabla Torea jer mu je prošle sezone i sam davao minute na kašičicu (338 u svim takmičenjima), a pomenuli smo već da u prethodnih nekoliko meseci nije uspeo da se nametne u Đironi. Ipak, nedostatak zdravih centralnih vezista s kreativnim karakteristikama, pošto je pored Gavija povređen i Frenki de Jong, a prethodno je bio Pedri, mogao bi da utiče na Ćavijevu odluku da pozove Torea nazad na Kamp Nou.


tagovi

BarselonaPablo ToreGavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara