Rodžers i Barns (Reuters)
Rodžers i Barns (Reuters)

Gazda Lestera prvi put od avgusta na King Pauer stadionu da se lično uveri je li Rodžers zreo za otkaz

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 15:25

Lester u seriji od šest poraza, izdanje u predstojećoj utakmici protiv Notingem Foresta moglo bi da nagovesti sudbinu 49-godišnjeg stručnjaka

Muke u Lesteru. Muke sa kakvima se ovaj klub nije suočavao još od sezone 2014/15 koja je prethodila onoj bajkovitoj, šampionskoj. Tada su već prežanjene Lisice u završnih osam rundi Premijer lige upisale sedam pobeda i remi i sa 19 bodova i sa pozicije držača fenjera skočili na brojku 41 i prvenstvo okončale u sigurnoj zoni.

Od tada je Lester samo jednu sezonu nije završio među deset najboljih timova engleske elite, a takmičarskih 2019/20 i 2020/21 rvao se sa članovima velike šestorke za mesto u Ligi šampiona, ali gubio dah u foto-finišu. Sve u svemu, lepe godine su iza Lestera sa Brendanom Rodžersom na kormilu. Stručnjak iz Severne Irske je od Lestera je u prve četiri sezone radio odličan posao u Istočnom Midlendsu, ali su ga rezultati na startu aktuelne sezone lansirale na čelo liste favorita za otkaz u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Lisice su odigrale nerešeno sa Brentfordom na startu Premijer lige, a onda veza šest poraza... Doduše uz utakmice protiv četiri od šest najmoćnijih klubova Englekse - Arsenala, Čelsija, Mančester Junajteda i Totenhema. Igrali su pride i sa Brajtonom, trenutno četvrtoplasiranim timom na tabeli.

Rodžersu gori pod nogama, a ugledni britanski Telegraf piše da će pritisak pojačati prisustvo gazde kluba Ajavata Šrivadhanaprabe na predstojećem meču protiv Notingem Foresta koji je na programu u ponedeljak. Naime, gazda kluba zbog poslova u domovini, nije prisustvovao meču svog tima od 20. avgusta, odnosno 2. kola Premijer lige i poraza od Sautemptona (2:1). Sada se vraća sa Tajlanda na King Pauer stadion da se lično uveri da li je Rodžers zreo za otkaz.

Mnogi navijači su već okrenuli leđa 49-godišnjem strategu verujući da je on glavni krivac za loše rezultate. Međutim, uprava kluba bi mogla da imajući u vidu sve što je Rodžers uradio za Lester od 2019. godine kada je preuzeo kormilo, kao i mere štednje zbog kojih ovog leta nije dobio adekvatna pojačanja. Sportski sektor je napravio veliki kiks. Ne zbog prodaje Veslija Fofane za 80 i kusur miiliona evra i dovođenja zamena Vauta Fasa za 17.000.000, već zato što je pustio iskusnog golmana Kaspera Šmajhela u Nicu, ne obezbedivši adekvatnu zamenu.

Lester je sa 22 primljena gola trenutno najporoznija odbrana Premijer lige, što u velikoj meri ide na dušu velškog golmana Denija Vorda koji je primio više pogodaka od broja intervencija (22). A to je poražavajuća statistika za jednog čuvara mreže,


tagovi

Lester SitiBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara