Demba Ba (©Reuters)
Demba Ba (©Reuters)

Gazijantep u strašnoj seriji, Bašakšehir se okrenuo prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 10:36

Alanja na velikim mukama u prvenstvu Turske

Možda zvuči čudno, ali derbi čitavog 15. kola prvenstva Turske je dvoboj Gazijantepa i Alanje. Dojučerašnji lider ima priliku da se vrati na čelo, ali kako poslednjih sedmica posrće, to će biti težak zadatak. Naročito, jer sastav iz poznatog letovališta gostuje rivalu koji je u seriji sjajnih izdanja, zahvaljujući kojima se, iznad svih očekivanja, popeo na peto mesto.

Potencijalna pobeda Gazijantepa izjednačila bi ga sa drugoplasiranom Alanjom, ali gosti imaju superiorniju gol-razliku. Sastav Marijuša Šumudike imao je sjajnu seriju u svojim nedavnim mečevima, a naročito je opasan kada igra na svom stadionu. Neporažen je kod kuće na 15 prethodnih duela u svim takmičenjima, a poslednji put Gazijantep Arenu pokorio je Fenerbahče još pre skoro godinu dana. Trenutno su Papi Đilobođi, Kevin Miralas i društvo ostvarili četiri uzastopne pobede i bez poraza su na poslednjih 14 mečeva. Koliko je bio susperioran ilustruje podatak da u proteklih 10 okršaja, Gazijantep ima osam pobeda, a postizao je i dva ili više golova u prethodnih šest mečeva.

Izabrane vesti

Takođe, puleni rumunskog kormilara imaju najmanje poraza u ligi, samo jedan i to na startu od Galatasaraja, i primili su više od jednog gola u samo jednom od poslednjih 10 susreta. U minuloj rundi Gazijantep je razbio Kasimpašu sa 4:0, što mu je bilo šesto slavlje u poslednjih osam prvenstvenih utakmica. Dok se priprema da ugosti Alanju, nadaće se boljim vremenima jer nije uspeo da trijumfuje nad gostima u bilo kom od poslednjih šest susreta. Dobra gol-razlika u prethodnih pet mečeva trebalo bi da pruži samopouzdanje domaćinu, nakon što su postigli 12 i primili pet pogodaka u proteklih pet mečeva.

Za Alanju, s druge strane, stvari nisu tako ružičaste i forma koja ju je krasila u ranoj fazi sezoni se raspršila. Niz gubitaka je učinio da izgubi lidersku poziciju i sve ovo je postalo razlog za zabrinutost. Naročito, loši rezultati u gostima. Alanja se uputila na utakmicu u Gazijantep bez pobede u poslednja dva meča, ali sa dva slavlja na poslednjih pet.

Ekipa Atana Čagdaša ima najbolju odbranu u ligi, primivši do sada samo devet golova. U međuvremenu, postigli su Kuma Babakar, Tasos Bakasetas i kompanija pogodak u osam od minulih 10 mečeva, od kojih su u četiri navrata pogađali dva ili više puta.

U svom poslednjem meču, Alanja je remizirala 1:1 sa Malatijom, što je napravilo dve uzastopne ligaške utakmice bez pobede.

U još jednom interesantnom dvoboju današnjeg programa Superlige Turske, Bašakšehir dočekuje Kasimpašu. Prvak zemlje nije na istom nivou u šampionatu ove sezone, daleko je od vrha, ali po igračom sastavu kadar je za velike stvari. Trenutno je na 16. mestu s tek tri boda više od zone ugroženih, ali se čini da mu je učešće u Ligi šampiona napravilo mnogo problema. Sada kada je završio sa Evropom može da se koncetriše na prvenstvo, a idealan rival za start dobre serije trebalo bi da bude Kasimpaša, koja je je sakupila tri boda više. U međusobnim susretima po pravilu domaći teren donosi bodove, pa sve ide na "vodenicu" Bašakšehira.

TURSKA SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Goztepe - Karagumruk 1:1 (1:0)

/Ndiaje 11 - Erdem 77/

Trabzon - Galatasaraj 0:2 (0:1)

/Turan 44, Čaglajan 55/

Nedelja

11.30: (2,70) Gazijantep (3,25) Alanja (2,65)

14.00: (2,50) Denizli (3,20) Ankaragudžu (2,95)

14.00: (1,62) Malatija (3,80) Erzurum (5,80)

17.00: (1,68) Bašakšehir (3,85) Kasimpaša (5,10)

Ponedeljak

14.00: (2,35) Genčlerbirligi (3,30) Kajzeri (3,05)

14.00: (2,15) Konja (3,05) Rize (3,90)

17.00: (2,50) Antalija (3,20) Hataj (2,95)

17.00: (1,83) Bešiktaš (3,60) Sivas (4,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GazijantepAlanjaTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara