Foto: Pritscreen
Foto: Pritscreen

Gde je i šta radi Lukas Podolski? U 38. godini postiže golčine u Poljskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 21:09

Jednom majstor, uvek majstor...

Pre nešto manje od dve godine Lukas Podolski preselio se iz turske Antalije u poljski Gornjik kao slobodan fudbaler. Nije poljski fudbal naročito atraktivan gledanje, setimo ga se obično kada Filip Mladenović zablista u redovima varšavske Legije, ali preko nekih majstorija se jednostavno ne može i ne sme preleteti.

Gazi Nemac 38. godinu života, ali ne neamerava da stane. Kvantitativno gledano, prva sezona u Gornjiku bila je daleko produktivnija (devet pogodaka), ali u aktuelnoj postigao je i drugi gol kojim je podsetio o kakvom se majstoru radi.

Izabrane vesti

Sredinom oktobra fudbalsku Evropu obišli su snimci gola koji je postigao sa svoje polovine terena, a potezom koji je izveo večeras protiv Jagelonije, počele su da naviru uspomene o moćnoj levici koja je svojevremeno krasila reprezentaciju Nemačke, Keln, Bajern i Arsenal...

Krenuo je princ Poldi u beg protivničkim defanzivcima i ispalio topovsko đule levicom za vođsvo Gornjika. Bio mu je to treći prvenstveni gol uz koji ima i sedam asistencija. Poređenja radi, u prvoj sezoni devet puta je bio strelac uz četiri dodavanja što su prethodila golovima saigrača.

GOLČINU PODOLSKOG POGLEDAJTE OVDE.

Nemac je pogodio u 24. minutu, a zanimljivo, samo tri minuta kasnije portugalski vezista Nene odgovorio je još spektakularnijim golom donevši izjednačenje Jageloniji koja je u međuvremenu i preokrenula u duelu 24. kola poljske Ekstraklase.

GOLČINU NENEA POGLEDAJTE OVDE.

Ukoliko ostane bez bodova, Poldijev Gornjik će nakon ove runde ostati u zoni ispadanja.



tagovi

Lukas Podolski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara