Kompani i Belami (©Reuters)
Kompani i Belami (©Reuters)

Gde je Kompani, tu je i Belami

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.07.22. | 17:36

Bivši saigrači nastavljaju da sarađuju i u trenerskim karijerama

Nekoliko godina proveli su igrajući zajedno za Mančester siti, a saradnju su nastavili i kao treneri. Ogromno poverenje izgleda ima Vensan Kompani u Krega Belamija, kog je pozvao i u svoj stručni štab po preuzimanju Barnlija.

Pokušaće bivši saigrači u dresu Građana da vrate premijerligaški fudbal na Turf Mur.

Izabrane vesti

Nije Velšanin jedini Kompanijev "čovek od poverenja". Poziv da mu se priključe u Barnliju dobili su i trener golmana Jele ten Ravelar, te Brem Džirs, Floribert Ngalula i Ričard Bredajs, koji su takođe već radili sa nekadašnjim reprezentativcem Belgije.

"Oduševljen sam što su svi prihvatili da mi se pridruže i pomognu u razvijanju igrača i građenju uspeha sa Barnlijem. Radio sam sa svom petoricom i znam kakav kvalitet poseduju i koliko će iskustvo doneti u klub", izjavio je Kompani.

Ova šestorka sarađivala je prethodne dve godine u Anderlehtu, ali nije uspela da klub iz Brisela vrati na vrh belgijskog fudbala. Konkretno Belami, bio je trener Anderlehtovog B tima, a potom i asistent Kompaniju.

Sada ih čeka nešto drugačija misija - povratak Barnlija u Premijer ligu, iz koje je prošle sezone ispao kao treći otpozadi.


tagovi

Vensan KompaniKreg BelamiBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara