Fakundo Kolidio je novi junak Milionera (©AFP)
Fakundo Kolidio je novi junak Milionera (©AFP)

Gde nalazi River ove napadače: Kolidio u sudijskoj nadoknadi razgalio „Kempes“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 01:06

Liga kup Argentine: Milioneri se plasirali u polufinale posle pobede u Kordobi priotiv Belgrana sa 2:1. Gol odluke delo je pojačanja iz Tigrea ove godine

Odlaze svake sezone klasni napadači iz River Plejta u Evropu, ali Milioneri su magnet za golgetere. Lukas Beltran je prethodnog leta pojačao Fjorentinu, pre toga i Hulijan Alvares i Rafael Santos Bore su se uputili ka Starom kontinentu, ali sada je tu Fakundo Kolidio. Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade, kada je 23-ogodišnji igrač postigao pobedonosni gol za Milionere koji su u četvrtfinalu Liga kupa Argentine pobedili Belgrano sa 2:1 na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi.

Posle titule, tima Martina Demikelisa ima šansu da ugrabi i drugi trofej i tako završi uspešnu 2023. godinu. Kruna je sa Bombonjere iz vitrina Boke Juniors stigla u dom River Plejta, a Milioneri su favoriti za premiejrni trofej u ovom takmičenju koji je krenulo od 2020.

Izabrane vesti

Venecuelanc Solomon Rondon je doveo šampiona u 62. minutu u vođstvo posle asistencije Dijaza. Činilo se da Belgrano nema šta da traži, ali je Paserini 10 minuta pre kraja izjednačio odličnim udarcem glavom. Sudije u VAR sobi su proveravala da li se radilo o ofsajdu ili ne. Centimetri su odlučivali. Na kraju je pogodak priznat.

Mirisalo je na penale, kao i u dva prva četvrtinalna plej-ofa Liga kupa Argentine, ali je Kolidio posle nove asistencije Dijaza doneo slavlje tima sa Monumentala. Sa desetak metara je levom nogom pogodio mrežu rivala, za erupcija oduševlejnje u Kordobi. Plej-of se igra na neutralnom terenu,a River se osećao kao kuće.

Kolidio nije mnogo igrao za velikana posle dolaska iz Tigrea početkom godine. Uglavnom je bio rezevrva. I sada je ušao u igru u nastavku umesto veterana Rondona u 78. i postigao najvažniji gol u svojoj karijeri. Pre ovog pogotka dva puta je pogodio za River.

I treći od četiri meča doigravanja su odlučena posle penal serije. Rasing je gubio do 81. minuta protiv Rosarija sa 2:0, ali su Studenti uspeli da izbore jedanaesterce posle gola s kreća Kintera u osmom minutu sudijske nadoknade. U penal ruletu, viđene su čak devet serija, a uspešniji je bio Rosario i nastavio pohod ka trofeju u ovom takmičenju. Tragičar je bio defanzivac Leonardo Sigali koji je promašio sa bele tačke poslednji šut.

Plasman u polufinalu Liga kupa Argentine izborili su ranije i Godoj Kruz i Platense. Pobednik ovog takmičenja ide u Kopa Libertadores naredne godine. River kao šampion je siguran u elitnom takmičenju Južne Amerike, kao i Rosario, tako da će putnik u Libertadors naredne sezone da budu Godoj Kruz ili Platense.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

Subota

Urakan - Platense 1:1 (1:0), penalima 2:4

/Mazanti 42 - Fereira 88/

Nedelja

Godoj Kruz - Banfild 0:0, penalima 5:3

River Plejt - Belgrano 2:1 (0:0)

/Rondon 62, Kolidio 90+4 – Paserini 81/

Ponedeljak

Rasing - Rosario 2:2 (1:0), penalima 7:8

/Tobinson 81, Kintero 90+8pen – Kampaz 45+7, Sandez 61/


tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtBelgranoLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara