undefined
undefined

Gegenpressing iza juga Marakane: Grafičar igra prste da poližeš, golčina Ilića ulepšala pobedu nad Mačvom

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 16:22

Najmlađi tim Prve lige Srbije sve bliži plej-ofu. Trećeplasirani Javor vezao i četvrti remi

Drugi put uzastopno mladi fudbaleri Grafičara slavili su 3:0 u Prvoj ligi Srbije. Posle Žarkova u gostima, na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić istim rezultatom pregažena je Mačva.

Direktan konkurent u borbi za plej-of morao je da se pomiri s porazom već u 51. minutu, a da će tri boda pripasti izabranicima Marka Neđića nagovešteno je posle svega 15. minuta, tokom kojih se dvaput tresla mreža gostiju iz Šapca.

Izabrane vesti

Od prekomande 32-godišnjeg trenera iz omladinskog tima Crvene zvezde na klupu filijale, Grafičar nema poraz. U sedam utakmica ljubičasti su pobedili četiri puta i triput remizirali, pa je ekipa od pretposlednje na tabeli došla blizu plasmana u plej-of. Trenutno je na dva boda zaostatka, s tim da ima bar jednu utakmicu više od većine rivala.

Pobedu nad Mačvom najavio je Nikola Mituljikić u 12. minutu pogotkom iz kontre u kojoj je viđena tranzicija na kojoj bi i superligaši mogli da pozavide. Golman Strahinja Manojlović uhvatio je loptu posle centaršuta iz kornera i rukom je poslao daleko prema Nikoli Kneževiću, koji ju je iz drugog kontakta poslao u prostor za Nikolu Mituljikića. Ofanzivac Crvene zvezde na kaljenju u Grafičaru demonstrirao je brzinu pobegavši dvojici igrača Mačve, a onda i preciznost, poslavši loptu pored Filipa Samurovića.

Akcija vredna hvale, ali ne i najlepši detalj meča. To priznanje pripisaćemo Milanu Iliću, koji je u 15. minutu povisio na 2:0 snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Prethodio je visok presing domaćih igrača na gol-aut za Šapčane. Čak četvorica igrača Grafičara stajali su visoko pred golom rivala. Dodavanje gostiju na četrdesetak metara presekao je Ilić, a onda rešio sam da završi akciju. Vukao je loptu do šesnaesterca i opalio po njoj poslavši je kao iz topa u dalji gornji ugao. Golman gostiju paradom je samo ulepšao pogodak.

Konačnih 3:0 postavio je Nikola Knežević u 51. minutu. Ponovo je gol bio produkt visokog presinga koji su odigrali Neđićevi izabranici. Aleksa Matić je posle oduzete lopte igračima Mačve sa desne strane proigrao Mateju Bačanina, koji nije uspeo da ju je sačeva, ali je sve to pratio Knežević i udarcem iz prve sa 15 metara stavio tačku na meč.

U narednom kolu Grafičar igra protiv još jednog direktnog rivala za plasman među osman najboljih, pošto gostuje u Sremskoj Mitrovici.

Trećeplasiani Javor je u duelu sa pretposlednjim Timokom još jednom razočarao svoje navijače. Samo 0:0 u Zaječaru su četvrti uzastopni remi Ivanjičana, koji sada već ozbiljno zaostaju za vodećim tandemom Inđija - Mladost GAT.

PRVA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Petak

IMT – Rad 2:0 (1:0)

/Ivković 43, Stamenić 63/

Subota

Grafičar - Mačva 3:0 (2:0)

/N. Mituljikić 12, Ilić 15, Knežević 51/

Timok - Javor 0:0

16.00: (2,45) OFK Bačka (2,75) OFK Žarkovo (3,25)

Nedelja

14.00: (1,28) Budućnost Dobanovci (4,90) Kabel (10,5)

14.00: (1,75) Mladost GAT (3,35) Loznica (4,70)

14.00: (1,65) Železničar (3,45) Radnički Sremska Mitrovica (5,40)

14.00: (4,00) Zlatibor (3,25) Inđija (1,92)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarMarko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara