Mateo Genduzi (©Reuters)
Mateo Genduzi (©Reuters)

Genduzijev prvenac najavio Derby della Capitale u Kupu Italije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 22:55

Lacio nastavio pobednički niz protiv Đenove - 1:0

Protiv Seltika su overili prolaz u osminu finala Lige šampiona, protiv Kaljarija su se vratili na pobednički put u Seriji A, a večeras su protiv Đenove izborili prolaz u četvrtfinale Kupa Italije. Pobedom 1:0 fudbaleri Lacija potvrdili su odličnu formu i zakazali gradski derbi u narednoj rundi masovnijeg domaćeg takmičenja. Ukoliko Roma 3. januara, takođe kao domaćin, savlada Kremoneze.

Junak nebeskoplavog dela Rima bio je Mateo Genduzi, koji je svojim prvim golom po dolasku iz Olimpik Marselja prošlog leta rešio pitanje pobednika u duelu sa Đenovom. Tim iz poznatog lučkog grada trenutno ima dosta briga u prvenstvu, gde se bori za beg od zone ispadanja, ali daleko od toga da je na Olimpiko došao sa bbelom zastavom. Rano primljen gol, ipak, značajno je otežao posao gostima.

Izabrane vesti

Presudan momenat odigrao se već u 5. minutu, kada je Manuel Lacari oduzeo loptu protivničkim igračima i brzinski probio po levoj strani, a onda odigrao povratno dodavanje. Loptu je na ivici kaznenog prostora sačekao Genduzi i otvorenim stopalom plasirao u desni golmanov ugao. Dovoljno za treću uzastopnu pobedu Lacija. Do četvrte će izabranici Mauricija Sarija probati da dođu u Veroni za četiri dana, dok Đenova naredni meč u prvenstvu igra protiv Monce u gostima.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Lacio - Đenova 1:0 (1:0)

/Genduzi 5/

Sreda

21.00: (1,50) Fjorentina (4,30) Parma (6,50)

20. decembar

Inter – Bolonja

2. janaur

Milan – Kaljari

3. januar

Atalanta – Sasuolo

Roma – Kremoneze

4. januar

Juventus – Salernitana

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LacioĐenovaKup ItalijeMateo Genduzi

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara