Arambašić, Milosavljević i Stanojlović (© Star sport, MN Press)
Arambašić, Milosavljević i Stanojlović (© Star sport, MN Press)

Generacija Z kuca na vrata Partizana: Trojica mogu da budu bonusi za sledeću sezonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 09:50

Pogledi ka Teleoptiku, Gornjem Milanovcu i krovu Tržnog centra „Stadion“

Navijači u superlativu pričaju o strancima veličajući njihov učinak u poslednjih 18 meseci, pojedini domaći fudbaleri poput Saše Zdjelara ili Vladimira Stojkovića smatraju se faktorima stabilnosti, deca kluba kao što su Lazar Marković, Miloš Jojić i Ivan Obradović još traže sebe, a od fudbalera koje je poslao na pozajmicu nada se Partizan da će imati korist, kad ih bude vratio kraje ove sezone. Eventulano i ranije.

Tokom letnjeg prelaznog roka poslao je, što u ovdašnje, što u strane klubove, osmoricu igrača. Neki od njih imaju zadovoljavajući individualni učinak, u sredinama bez pritiska, gde se pobede ne očekuju u svakom kolu i glavna dilema odgovornih u Humskoj je da li bi se snašli pod teretom velikih očekivanja. Neki jedva da su videli teren. A za neke, jednostavno, u sadašnjoj podeli karata u Humskoj 1 nema mesta.

Izabrane vesti

Ako je suditi na osnovu toga šta su radili u drugim klubovima tokom jesenje sezone možda bi u perspektivi najveću dobit, fudbalsku i finansijsku, crno-belima mogla da donesu izdanci njegove škole. Pogotovo kad je reč o napadačima: Slobodanu Stanojloviću i Savu Arambašiću.

Stanojlović je u poslednjem meču Sava Miloševića na klupi Parnog valjka odigrao tri minuta u porazu od Vojvodine i posle toga je prosleđen Teleoptiku na kaljenje. Ispostavilo se da je to bio ispravan potez, na terenima Srpske lige „Beograd“ postigao je momak iz „klase 2001“ 14 golova, prvi je strelac ekipe Alberta Nađa koja ganja Brodarac i nišani povratak u drugi rang srpskog fudbala, zbog čega se sve glasnije priča da bi tokom zime mogao da bude prekomandovan u Partizan i pođe sa sastavom Aleksandra Stanojevića na pripreme u Tursku. Stanojlović dejstvuje na poziciji krilnog napadača, baš onoj na kojoj u Humskoj 1 traže novajliju. Doduše, stranca, što sužava mogućnosti momka iz Bijeljine da se nametne, ali nikad se ne zna.

Arambašić protiv Radnika (© Miroslav Jelisavčič)Arambašić protiv Radnika (© Miroslav Jelisavčič)

Ispalio je Stanojlović 14 preciznih hitaca, međutim, igrao je neuporedivo više od Sava Arambašića. Samo 128 minuta, rascepkanih na devet superligaških i jedan susret Kupa Srbije, dobio je od Žarka Lazetića u Metalcu, ali je bio produktivan. Dao je tri gola, a ono što upada u oči jeste da je maltene svaku priliku iskoristio. Nije mu potrebno „brdo“ šansi da bi poentirao, kažu u Partizanu da je i on materijal za budućnost, ako se ima u vidu činjenica da je rođen 2001.

Godinu stariji je Ivan Milosavljević, centralni vezni Voždovca, čiji učinak dobija na značaju ako se zna da je tokom jeseni, na 18 utakmica podelio pet asistencija – ima i dva gola – što je vrlo dobra statistika s obzirom da, formacijski, dejstvuje daleko od gola. Ovo mu je drugi zajam klubu iz Zaplanjske i što je do njega – uradio je. Samo od Partizanove struke zavisi da li će ga i kad vraćati.

Milosavljević, Arambašić i Stanojlović, kao predstavnici Generacije Z ispunjavaju uslov da budu tretirani kao bonus igrači, ne samo ove, sezone. Vezista i naredne, napadači čak dve!

Krug dece kluba slatih na pozajmicu zatvaraju Stefan Radmanovac i Marko Jovičić, međutim, za njih, bar u ovom trenutku, mesta u kadru Aleksandra Stanojevića nema. Desni bek je odigrao samo tri poluvremena u novom superligašu Zlatiboru i već u avgustu nestao sa radara, dok je golman branio manje-više redovno za Inđiju (11 puta), s tim što je njegov usud oštra konkurencija u liku Vladimira Stojkovića, Nemanje Stevanovića i Aleksandra Popovića.

Poslao je Partizan na pozajmicu, čim ga je doveo, Dušana Lalatovića, ali je o igrama, jednako kao i načinu angažmana štopera, bespredmetno diskutovati.

U inostranstvu se dokazuju dvojica bivših članova šabačke Mačve, Petar Gigić i Bojan Matić. Mlađi je dao jedan gol u Kupu Mađarske, dok na osam ligaških susreta nije pogodio za Ujpešt, stariji još čeka prvenac u Asterasu, mada je počeo samo dve utakmice u Superligi Grčke.

Za to vreme, na različitim krajevima Evrope, rešetaju fudbaleri koje je Partizan letos prodao: Umar Sadik je dao šest golova u Segundi i vesnik je Almerijinog proboja u vrh tabele, dok je Đorđe Ivanović sa osam pogodaka najzaslužniji što Olimpija drži čelo tabele u Sloveniji.


tagovi

Marko JovičićStefan RadmanovacBojan MatićPetar GigićSlobodan StanojlovićSavo ArambašićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara