General se vratio u Lion: Lakazet među Lavovima do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 10:13

Iskusni napadač promovisan u klubu u kojem je ponikao i proveo veći deo karijere

Nespretno i brzopleto juče objavljen video brzo je obrisan, međutim bilo je i pre istog, kao i potom, jasno da je povratak Aleksandrea Lakazeta u Lion gotova stvar. Jutros pak, isti snimak osvanuo je na društvenim mrežama francuskog kluba kao uvertira u zvaničnu promiociju iskusnog napadača na stadionu sa kojeg je ponikao.

Pet godina posle rastanka General se vratio u sredinu u kojoj se afirmisao i proveo najveći deo karijere, a već prilikom zaduženja dresa preuzeo je odgovornu i očekivanu ulogu lidera. Svestan bremena koje nosi iskustvo, prilikom parafa na ugovor do leta 2025. godine doskorašnji golgeter Arsenala istakao je da sa uzbuđenjem očekuje izazove u sredini u kojoj se afirmisao.

Izabrane vesti

"Povratak u Lion je bio izvestan. I bez plasmana u Evropu klub je ambiciozan. Napredovao sam u igri i kao lider te mi je želja da pomognem timu. Trener će odlučiti ko će biti kapiten, ali mi ne treba traka da bih preuzeo odgovornost, govorio u svlačionici i pomogao svom timu", rekao je Lakazet na promociji.

Pred prekaljenim napadačem i novim saigračima biće zahtevan zadatak povratka Liona na evropsku scenu, a Lavove pre toga očekuje izvesna i neizbežna reorganizacija s obzirom na to da su prethodnu sezonu završili na osmom mestu, daleko od izlaska na međunarodnu scenu iako su u završnici trke popravili utisak i čak prišli petoplasiranoj Nici na pet bodova.

Upravo sa buđenjem francuskog kluba očekuje se i povratak u golgetersku formu Lakazeta koji je ovog proleća postigao samo jedan gol. Doskorašnji napadač londonskog kluba kuburio je sa formom tokom čitave sezone iza nas, a decembarsko biuđenje ispostavilo se kao kratkog daha jer je potom mreže rivala zatresao samo jednom, protiv Lestera. Kako se bližio kraj sezone i Lakazetova minutaža je postajala skromnija, a učinak je pogoršao i izostanak uskled virusa korona tokom aprila.

Popularni General posle 206 utakmica za Arsenal i 71 pogotka, vratio se u Lion u čijem je dresu odigrao 275 zvaničnih utakmica i sa kojom je osvojio jedan kup Francuske, uz dva Super kupa Francuske.

Lakazetov povratak nije jedini koji je planiran u Lionu s obzirom na to da francuski klub radi na povratku Korentana Tolisoa, defanzivnog veziste kojem je istekao ugovor sa Bajernom iz Minhena. Plan da vrate Tolisoa na Lakazetovoj promociji potvrdio je predsednik kluba Žan Mišel Ola.

"Mogu da potvrdim da je uspostavljen kontakt. Očigledno, razgovori su započeti kasnije u odnosu na pregovore sa Lakazetom i u drugom kontekstu, ali kontakt postoji", rekao je Ola na čije se reči nadovezao tek promovisani napadač i istakao da i on lobira na povratku veziste.


tagovi

Aleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara