Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gensek FS Kameruna kao Pantelija: U reprezentaciju zovem samog sebe

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 16:26

Čupo Moting nije došao na prozivku reprezentacije jer nikada nije ni dobio pozivno pismo

Nije baš velika verovatnoća da je sekretar Fudbalskog saveza Kameruna upoznat sa ekranizacijom pozorišnog komada Duška Kovačevića "Maratonci trče počasni krug", a još manje da je gledao istoimenu predstavu. Na sreću, prvog operativca kamerunske kuće fudbala nije zadesila sudbina kao Panteliju, ali se prilikom (neuspešnog) poziva Žan Eriku Maksumu Čupo Motingu u nacionalni tim za kvalifikacione mečeve za Kup afričkih nacija, sa Zelenortskim Ostrvima (26. mart) i Ruandom (30. mart), nesvesno se ponašao slično junaku remek dela srpske kinematografije koje je režirao Slobodan Šijan.

Doduše gensek "nije sve svoje ostavio samom sebi", ali umesto da pismo eletronskom poštom sa adrese nacionalnog saveza uputi na adresu krila Bajerna, uputio ga je na adresu nacionalnog saveza!

Izabrane vesti

Selektor Toni Konseisao koji je s nestrepljenjem očekivao Čupa Motinga, jer njegove izabranike čekaju dva važna meča u kvalifikacija za takmičenje čiji će organizaotor biti upravo Kamerun 2022. godine, bio je razočaran kada se igrač nije pojavio na prozivci.

Ubrzo je počela "istraga" zašto ga nema. Plašili su se Kamerunci da nije slučajno zakačio korona virus. Nije. Onda je zatim bila sumnja da zbog ograničenja putovanja nije mogao da izađe iz Nemačke. Ponovo je bio negativan odgovor. Da mu nije Bajern zabranio dolazak? Nije. Da nije možda pao na anti doping testu, kao golman reprezentacije Kameruna i Ajaksa Andre Onana, koji je suspendovan na 12 meseci? Nije ni to. Pa šta je onda, pitali su se Kamerunci, nesvesni da poziv nije odmakao dalje od kancelarije sekeretara Saveza.

Na kraju je razrešena misterija...


tagovi

Kup afričkih nacijaErik Maksim Šupo MotingKamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara