Geret Bejl (©Reuters)
Geret Bejl (©Reuters)

Geret Bejl ponovo okrenuo leđa Realu, u Madridu više niko nije iznenađen njegovim postupcima

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.04.22. | 19:05

Ispao iz rotacije za meč sa Espanjolom zbog povrede u poslednji čas i to mu nije prvi put...

Za nepunih mesec dana karijera Gereta Bejla u madridskom Realu biće definitivno završena. Čovek zbog koga su Blankosi prvi put u istoriji premašili granicu od 100.000.000 evra reći će “zbogom“ klubu i izaći na mala vrata...

Španijom se proširila vest da je velški fudbaler ispao iz rotacije za utakmicu protiv Espanjola u Madridu zbog povrede leđa u poslednji čas zbog bolova u leđima, zbog čega Karlo Anćeloti neće moći da dobije još jednog igrača u rotaciji, potrebnog kako bi mogao da odmori nosioce pred utakmicu sa Mančester Sitijem naredne srede. Vodeći madridski listovi pišu da niko nije video Bejla u startnih jedanaest, ali mu je Anćeloti namenio određenu minutažu kako bi skinuo teret sa leđa ofanzivaca koji su mu inače prvi izbor.

Izabrane vesti

Bejl je bio spreman, ističe se da je trenirao redovno u poslednje vreme i bez ikakvih problema, ali je tokom dana osetio jak bol u leđima, zbog čega neće biti u protokolu. Spekuliše se čak da niko u klubu, od Karla Anćelotija, preko stručnog do medicinskog štaba nije iznenađen ovakvim raspletom, što samo ukazuje kakav je zapravo Bejlov status. Jer ovo je nešto što se ponavlja već nekoliko puta, poslednje u danu Klasika odigranog 20. marta kada je takođe odustao zbog bolova u leđima. Zanimljivo je da je dan posle derbija sasvim normalno trenirao sa saigračima...

Subota, 16.15: (1,50) Real Madrid (4,50) Espanjol (7,25)

Kako je to jedna od poslednjih utakmica u sezoni na stadionu Santjago Bernabeu, tako su sve manje šanse da će moći da se oprosti od publike posle devet godina u kojima je jedno vreme bio i među idolima.

Realu će posle Espanjola ostati još utakmice sa Levanteom i Betisom u poslednjem kolu, ali pitanje je kakvo će biti raspoloženje u klubu posle današnjeg događaja koji je, bar u očima javnosti, viđen kao Bejlovo okretanje leđa Realu.

Velšanin je od leta 2013, kada je stigao iz Totenhema za tada astronomskih 101.000.000 evra, prošao put kakvim je malo ko išao. Tokom prvih nekoliko sezona terorisao je protivnike zajedno sa Kristijanom Ronaldom i Karimom Benzemom, zbog čega je važio za jednog od top pet fudbalera na planeti, da bi vremenom sve više počeo da se udaljava od tog epiteta i postao persona non grata u Madridu.

Ovu zastavu je Bejl držao u rukama i slavio uz istu (©reuters)Ovu zastavu je Bejl držao u rukama i slavio uz istu (©reuters)

Ove sezone, primera radi, skoro da je odigrao više minuta za Vels (232), nego u Madridu (290) što je potpuno apsurdno. Bejl je postao omražen zbog svog ponašanja prema klubu, ophođenju prema obavezama, saigračima, trenerima, da bi na kraju dobio etiketu amatera koji u Madridu zarađuje ogroman novac da bi igrao – golf. Čuvena je sada već fotografija iz reprezentativne akcije gde je na zastavi pisalo kako mu je najvažniji Vels, pa golf, pa Madrid, zbog čega je dodatno postao nepoželjan... U međuvremenu je otezao u pregovorima za raskid saradnje, izlaznom transferu, smanjenju plate, što je prosto samo dodatno ukaljalo njegov boravak u Madridu, gde je postigao nekoliko bitnih pogodaka. Poput onih za osvajanje Kupa kralja 2014, te dva Ušata pehara iste godine i potom 2016...

Mnoge sada zanima da li će se Bejl pojaviti u klupskom autobusu tokom proslave titule, pod uslovom da je Real osvoji protiv Espanjola. A svi su izgledi da hoće. Interesantno, Anćeloti je na konferenciji za novinare pomenuo Velšanina u pozitivnom kontekstu...

“Geret zaslužuje da napusti Real Madrid u lepim odnosima, jer je jako važan igrač za istoriju kluba“, poručio je Anćeloti.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Bejl trenutno zarađuje 15.000.000 evra neto. Za to vreme odigrao je samo pet ligaških i ukupno sedam utakmica, uz jedan gol.

Došao je sa oreolom velikog pojačanja, otići će nepoželjan...



tagovi

Real MadridGeret Bejl

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara