Navijači Monce (©Printscreen)
Navijači Monce (©Printscreen)

Giganti sa „čizme“, pazite se, stiže Berluskonijeva Monca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 00:32

Tim iz Lombardije, koji je 2018. godine preuzeo nekadašnji italijanski premijer i vlasnik Rosonera, posle produžetaka dobio Pizu sa 4:3 u revanšu finala plej-ofa Serije B i ostvaro istorijsku promociju u Seriju A. Veliko slavlje na ulicama grada

Kada Silvio Berluskoni uzme stvar u svoje u ruke, to ne može da ne uspe. Nekadašnji vlasnik Rosonera, koji je zajedno sa „desnom rukom“ Adrijanom Galijanijem, osvojio 28 trofeja za tri decenije na čelu Milana, uveo je Moncu prvi put u istoriji u Seriju A. Pre četiri godine krenuo je od treće lige sa ekipom iz Lombardije, a od avgusta najbolja liga Italije igraće se u ovom gradu poznatom po trci Formule 1. Monca je postala 69. klub na „čizmi“ koji će igrati u najboljem društvu.

Monca je u revanšu finala plej-ofa Serije B, posle drame i produžetaka, pobedila Pizu u gostima sa 4:3 i izborila promociju u Seriju A. U prvom meču u Monci, tim Đovanija Strope je pobedio sa 2:1. Primio je gol u poslednjim trenucima susreta, dao nadu Pizi da posle 31 godine može opet da igra s Milanom, Interom, Juventusom i ostalim gigantima.

Izabrane vesti

Posle 90 minuta je bilo 3:2, a pošto ne važi gol u gostima, igrani su produžeci, a u dodatnih 30 minuta, Monca je postigla dva gola i stigla do istorijskog plasmana u elitu. Prvo je Luka Marone izjednačio u u 96. minutu, da bi nedugo zatim i Danac Kristijan Gitkjer drugim golom na meču doneo veliku pobedu gostima iz Lombardije.

Na ulicama Monce je usledilo slavlje, istorijski plasman u elitu italijanskog fudbala. U polufinalu plej-ofa, Monca je bila bolja od Breše, a sada je slomila otpor i ekipe iz Toskane.

Fudbalerima Pize je bilo potrebno 49 sekundi da anuliraju prednost iz Lombardije. Posle centaršuta Pjetra Beruata, Ernesto Toregrosa je doveo domaćina u vođstvo. Gosti se nisu oporavili od šoka, a već su gubili sa 2:0 u devetom minutu. Islađanin Hjortur Hermanson je iskoristio asistenciju Beruata koji je opet bio asistent za velikih 2:0.

Vezista iz Ekvatorijalne Gvineje Hose Mahin je u 20. minutu smanjio prednost Pize i opet meč doveo na početak, od nule. U nastavku je junak dvomeča sa Brešom u prethodnoj rundi plej-ofa, Danac Gitkjer izjednačio u 79. minutu. Dani Mota je asististao kod oba gola gostiju. Činilo se da će Monca do Serije A posle 90 minuta u Pizi, ali u poslednjim drugog poluvremena Đuzepe Mastinu je odličnim šutem sa oko 17 metara poslao loptu u mrežu, za veliko slavlje domaćih navijača.

Ušlo se u produžetke, a Monca je bila bolja. Prvo je Luka Marone u 96. minutu zakucao lotu glavom iz neposredne blizine, a u 101. minutu je stavljena tačka, kada je katastrofalno pogrešio defanzivac domaćeg tima Samjuele Birindeli. Predao je lopte u noge Gitkjeru, a iskusni danski napadač taj poklon nije propustio, za konačnih 3:4 u fantastičnom meču u Pizi.

Revanš finala plej-ofa Serije B je iz lože gledao Silvio Berluskoni, nekadašnji premijer Italije, uspešni biznismen i čovek koji je magnet za uspeh. Bilo je mnogo nervoze, ali na kraju je imao razloga za slavlje. Videćemo šta Monca može od leta u najboljem društvu italijanskog fudbala.

Podsetimo, u ligaškom delu sezone pravo da igraju naredne sezone u najboljem društvu izborili su Leče i Kremoneze. Iz Serije A su ispali Kaljari, Đenova i Venecija.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SERIJA B - FINALE PLEJ-OF (REVANŠ)

Piza - Monca 3:4 p. p. (3:2, 2:1) /prvi meč: 1:2/

/Toregrosa 1, Hermanson 9, Mastinu 90 – Mahin 20, Gitkjer 79, 101, Marone 96/



tagovi

MoncaPizaSerija ASerija BSilvio Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara