Ali Gilkrist (desno) (Printscreen)
Ali Gilkrist (desno) (Printscreen)

Gilkrist se sveti Litvancima

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 16:33

Defanzivac Deri Sitija pre tri godine je sa tadašnjim klupom, Sent Džonstonom, eliminisan upravo od današnjeg rivala, Riterjaja, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Kvalifikacije za Ligu Evrope krenuće danas verovatno najneatraktivnijom utakmicom u prvoj rundi – duelom između Riterjaja i Deri Sitija (18.00). Meč je prvenstveno bio zakazan za 27. avgust, ali je pomeren za dva dana ranije, odnosno danas, jer još jedan predstavnik Litvanije na evrosceni, Žalgiris, deli stadion sa Riterjajem, i takođe utakmicu prvog kola protiv estonskog Paidea igra kod kuće.

Štaviše, utakmica između Riterjaja i Deri Sitija bila je pod znakom pitanja sve do nedelje, jer su litvanske vlasti svrstale Englesku i Irsku među zemlje čijim je državljanima po ulasku u Litvaniju obavezan karantin, ali su na kraju gosti dobili dozvolu za ulazak u ovu baltičku državu.

Izabrane vesti

No, da se vratimo utakmici. Riterjaj je prethodnu sezonu završio na trećoj poziciji, ali ove godine nije ni senka te ekipe. Trenutno je poslednjeplasirani tim litvanske A lige sa samo jednom pobedom iz 16 kola i ukupno osam osvojenih bodova. 

Deri Siti takođe ne blista u nacionalnom šampionatu, ali za razliku od današnjeg protivnika stoji nešto bolje. Crveno-beli posle devet kola imaju 11 bodova, tri manje od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne godine, a treba naglasiti da igraju tvrd fudbal, na mali broj golova, uostalom, kao i ostali timovi u irskoj Premijer diviziji.

Dva tima nisu ranije imala priliku da ukrste koplja, ali je defanzivac gostujuće ekipe, Ali Gilkrist, koliko-toliko upoznat sa ekipom Riteriaija, s obzirom da ga je današnji rival, samo pod drugim nazivom – Trakaj – eliminisao pre tri godine u istoj ovoj fazi takmičenja dok je nastupao za škotski Sent Džonston, što je ujedno bio najveći uspeh Riteriaija na evropskom tlu.

Bilo je pomalo čudno kada sam video žreb, jer poslednji put kada sam igrao protiv njih, mislim da su se zvali Trakaj. Nismo odigrali previše dobro protiv njih kada sam bio u Sent Džonstonu, pa bi ovo mogla da prilika da im vratim. Sećam se da smo ih dosta potcenili, moram da priznam. Sećam se da smo mislili da ćemo lako sa njima, ali su imali nekoliko zvezda u timu tada. Bili su to njihovi napadači koji su kasnije napustili klub zahvaljujući dobrim igrama. Dosta su dogurali te godine u takmičenju nakon što su nas dobili i bili su vrlo brzi u kontrama. Ne bih da baksuziram, ali defanzivno nisu bili sjajni. U oba meča sa nama su zaradili isključenje. Morali smo da odigramo bolje. Ali bilo bi neozbiljno od nas kada bismo ih sada potcenili“, istakao je Gilkrist.

LIGA EVROPE - KVALIFIKACIJE (PRVO KOLO)

Utorak

18.00: (2,85) Riterjaj (2,85) Deri Siti (2,85)


tagovi

Liga Evropederi sitiTrakaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara