Fudbaleri Lukenja (©AFP)
Fudbaleri Lukenja (©AFP)

Ginisov rekorder merka promociju, Lukenjo brani tradiciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 22:54

Paragvaj 1: Četvrtoplasirani tim druge lige Amelijano noćas dočekuje Svinje u prvom meču baraža

Libertad i Sero Portenjo su obeležili kampanju u Paragvaju osvojivši Aperturu i Klausuru, a poslednja nedoumica vezana je za opstanak. Noćas na stadionu Defensores de Čako u Asunsionu sastaju se Amelijano i Lukenjo, u okviru prvog meča finala baraža (23.30).

Duel klubova koji su istorijski bili u različitim kategorijama započeće borbu za mesto u privilegovanom rangu. Amelijano je završio sezonu kao četvrti u drugoj ligi, dok je Lukenjo završio na pretposlednjem mestu paragvajske elite posmatrajući koeficijent u prethodne tri sezone.

Izabrane vesti

23.30: (3,25) Amelijano (3,25) Lukenjo (2,15)

Amelijano je osnovan 6. januara 1936. Njegovo sedište je u naselju Jara, ali su mu prostorije koncentrisane u oblasti poznatoj kao kvart Čikito. Tek 1960. se prvi put takmičio u drugom nivou i ponovio je to 2021. Zauzeo je četvrto mesto i njegova kampanja mu omogućava da bude dve utakmice daleko od najvišeg ranga.

Plavi "V", kako glasi nadimak kluba, ukupno ima 65 sezona u trećoj ligi i 15 u četvrtoj. I pored toga, njegovo ime uklesano je u Ginisovoj knjizi rekorda. Naime, juna 1993. godine sudija Vilijam Vajler je na okršaju Amelijana i Heneral Kabaljera podelio čak 20 crvenih kartona, i taj podatak je poseban u svetu fudbala.

Sa druge strane, Lukenjo je osnovan 1. maja 1921, i više od decenije se bori da izbegne ispadanje. Klub sa tradicijom koji iz godine u godinu pati od lošeg upravljanja. Popularne Svinje iz Lukea osvojile su tri titule prvaka Paragvaja - 1921, 1953. i 2007. godine. U najvišem rangu Lukenjo je proveo ukupno 87 sezona, a 53 neprekidno. Doživeo je tri ispadanja, 1931, 1955. i 1963.

Trener Badajko Masijel je imao dobar početak, ali mu se imidž pogoršao poslednjim rezultatima, pošto je klub bez pobede na osam poslednjih duela u svim takmičenjima. Sa druge strane, Amelijano je neporažen na šest prethodnih susreta.

PARAGVAJ 1 - PLEJ-AUT, PRVA UTAKMICA

Utorak

23.30: (3,25) Amelijano (3,25) Lukenjo (2,15)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

Paragvaj 1Sportivo LukenjoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara