Glas iz Rusije: Zenit krade Erakovića Spartaku, možda ga i ostavi na pozajmici u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 20:47

Transfer saga oko prelaska reprezentativca Srbije

Pristala je Crvena zvezda na ponudu Spartaka od sedam miliona evra i deset posto od narednog transfera, čekalo se samo da popularni Čupa utanači uslove četvorogodišnje saradnje i krene put Rusije.

Međutim, čini se da priči nije kraj i da bi Strahinja Ertaković mogao da pojača drugi klub – Zenit iz Sankt Peterburga. Navodno, ruski mediji su došli do sazanja da je šampion Rusije ušao u ozbiljnu trku za Erakovića, izjednačio ponudu Spartaka i čak pokazao spremnost da izađe u susret crveno-belima. Tačnije, da ostavi na šestomesečnu pozajmicu reprezentativca Srbije.

Izabrane vesti

Odavno je za Erakovića bio zainteresovan Zenit, međutim Moskovoljani, odnosno najpopularniji tamošnji klub Spartak, su rešili da se uključe u trku i to odmah konkretno. Doduše, ponuda od 5.000.000 evra glatko je odbijena u Ljutice Bogdana, pošto su crveno-beli tražili iz prva devet miliona evra i procente oda dalje prodaje. Na kraju je dogovor pao na sedam miliona.

Međutim, Zenit je imao mogućnost da izjednači ponudu, i prema ranijem dogovoru dobije bitku sa drugim zainteresovanim klubom, što je posledica zajedničkog sponzora, kompanije Gasprom.

Zenit je navodno izjednačio ponudu od sedam miliona, ali ruski mediji nagoveštavaju još jednu dobru stvar za Crvenu zvezdu.

"Ukoliko završi posao sa Erakovićem, Zenit razmatra mogućnost da ostavi mladog štopera Crvenoj zvezdi kako bi stekao dodatno iskustvo i igrao u Ligi šampiona. Procena je da trenutno nije neophodan Zenitu".

Najveći skok u karijeri Eraković je napravio u eri Dejana Stankovića, kada je dobio šansu u kontinuitetu. Preživeo je kritičan period i grešku u večitom derbiju, i potom porastao u jednog od najboljih srpskih defanzivaca. Posebno je bio dobar u večitim derbijima i evropskim utakmicama, kada se suočavao sa, primera radi, Morelosom iz Glazgov Rendžersa.

Ako sve bude u redu Eraković bi u sredu trebalo da krene put Rusije.


tagovi

Strahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara