Miralem Pjanić (Reuters)
Miralem Pjanić (Reuters)

Glavobolja za Hadžibegića: Bez Pjanića na Island i Slovačku

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.02.23. | 13:57

Iskusni vezista povredio zadnju ložu zbog čega će pauzirati najmanje četiri nedelje

Pre nekoliko dana javnost u Bosni i Hercegovini obradovala je vest da je novi selektor fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić uspeo da nagovori maldog vezistu Rome Benjamina Tahirovića da u budućnosti igra za Zmajeve. Potvrđeno je da će on dobiti poziv za predstojeće dve utakmice kvalifikacija protiv Islanda i Slovačke. Osim njega, najavljeno je i još nekoliko novih lica poput Kelnovog Denisa Huseinbašića.

Ipak, danas je BiH javnost dočekala loša vest. Naime, Miralem Pjanić će propustiti martovski ciklus kvalifikacija zbog povrede. Iskusni vezni fudbaler je u petak u prvenstvenoj utakmici za arapski Šarjah, povredio zadnju ložu.

Izabrane vesti

Iako su prve prognoze bile optimistične, nakon lekarskog pregleda magnetnom rezonancom potvrđeno je da će Pjanić morati da pauzira najmanje četiri sedmice, što automatski znači da selektor Faruk Hadžibegić neće moći da računa na njega u utakmicama protiv Islanda u Zenici 23. marta, te Slovačke u Bratislavi tri dana kasnije.

„Čuo sam se Miralemom odmah nakon te utakmice i rekao mi je da ga boli, ali da misli da će biti dobro. I ja sam zaista isto mislio, jer je imao i kvalitetno zagrevanje, ali i negu. Međutim, šta je tu je. Spremaćemo se bez njega“, istakao je Hadžibegić.

Tako će Zmajevi bez iskusnog veziste morati otvoriti ove kvalifikacije, što će sasvim sigurno biti otežavajuća okolnost, jer Pjanić zajedno sa Edinom Džekom predstavlja temelj reprezentacije. BiH je osim Islanda i Slovačke, u grupi još sa Portugalom, Luksemburgom i Lihtenštajnom.


tagovi

Faruk HadžibegićMiralem PjanićFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara