©Reuters
©Reuters

Globo otkrio u toku prenosa: Karlo Ančeloti novi selektor Brazila

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 23:35

Iskusni Italijan biće od leta 2024. godine na novoj funkciji

Šuškalo se mesecima o novom selektoru Brazila, licitiralo se o Titeovom nasledniku još tokom Svetskog prvenstva u Kataru, a večeras su i definitivno otklonjene dileme. Kako su otkrili komentatori Globa tokom prenosa prijateljske utakmice Brazila i Gvineje komandnu palicu južnoameričke reprezentacije preuzeće Karlo Ančeloti. Iskusni strateg postaće tako prvi stranac selektor Brazila, međutim zvanično preuzimanje funkcije predviđeno je tek leta 2024. godine, po isteku ugovora Italijana sa Real Madridom.

Eliminacija od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva predstavljala je bolan udarac za Brazilce koji su se rastali sa Titeom i predano krenuli u potragu za novim selektorom. Tinjala je od tog momenta ideja o promeni kursa i eventualnom angažmanu stranca, stupili su čelnici Saveza u kontakt sa Pepom Gvardiolom koji se ispostavio kao preskupo rešenje, a vrlo brzo epitet glavnog favorita da preuzme kormilo petostrukog svetskog šampiona dodeljen je Karlu Ančelotiju koji je očigledno prihvatio novi izazov te će za godinu dana prvi put u bogatoj trenerskoj karijeri okušati kao selektor.

Izabrane vesti

Italijanski trener pre dve godine se vratio na Santjago Bernabeu, posle izazova na klupi Evertona, i ponovio uspeh iz prvog mandata popevši se drugi put na tron Evrope sa španskim gigantom, dok su kasniji trofeji u UEFA Superkupu i na Svetskom klupskom prvenstvu obogatili podužu listu uspeha Ančelotija koji je ostavio trag i na klupama Milana, Juventusa, Čelsija, Pari Sen Žermena, Bajerna i Napolija.

Do dolaska Italijana međutim Brazilce očekuju uvodni izazovi u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo, a poslednje povere pred niz utakmica koji će početi u septembru predstavljaju dve junske provere od kojih je južnoamerička selekcija prvu odigrala večeras protiv Gvineje i upisala ubedljivu pobedu (4:1).

Upravo tokom prenosa utakmice protiv afričkog predstavnika komentatori su otkrili vest o novom selektoru, a Ančeloti je u Barseloni, gde je utakmica odigrana, imao priliku da se uveri u prednosti i mane budućih izabranika. Uspeli su Brazilci da golovima Žoelintona i Rodriga da za tri minuta trasiraju utakmicu u željenom smeru, a iako je Žirasi golom u 36. minutu vratio neizvesnost, ona je trajala samo do početka nastavka.

Već u 47. minutu Militao je na asistenciju Pakete vratio Brazil na plus dva, a konačnih 4:1 postavio je Vinisijus Žunior iz penala u 87. minutu. Zanimljiva koincidencija na kraju da su se sva tri igrača Reala upisala u strelce baš u noći kada je obelodanjeno da će sa Ančelotijem nastaviti saradnju i sledeće godine, doduše u reprezentativnim redovima.


tagovi

Karlo AnćelotiFudbalska reprezentacija BrazilaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara