Godin napušta Inter i odlazi u tazbinu, Konte ga oterao

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 10:14

Urugvajac odlazi posle samo jedne sezone

Došao je Dijego Godin u Inter kao veliko pojačanje, a odlazi posle samo godinu dana razočaran i povređen.

Iskusni Urugvajac će karijeru skoro sigurno nastaviti u Kaljariju koji je zagrizao za njega čim je čuo da postoji mogućnost da ga dovede.

Izabrane vesti

Godin je prošlog leta došao kao slobodan igrač iz Atlrtika i potpisao trogodišnji ugovor vredan 5.800.000 evra po sezoni sa kojim je posle Lukakua postao najplaćeniji igrač u ekipi. Planiran je kao stub odbrane uz kojeg će ostali štoperi poput Škrinijara, De Fraja i Bastonija dodatno da napreduju. Ali Godin nikada nije “kliknuo” sa Antonijom Konteom. Prvo mu je trebalo mnogo vremena da se adaptira na formaciju sa trojicom štopera u poslednjoj liniji, a kada je konačno ušao u formu, saznao je da Konte više ne računa na njega.

Posle finala Lige Evrope i poraza od Sveilje, Konte je iskusnom Urugvjacu saopštio da nije u njegovim planovima i da je najbolje da potraži novi klub. Sa trenerovim željama se složio i direktorski tandem Marota – Auzilio. U Godinovim poznim godinama (34) i sa prejakim ugovorom od 5.800.000 evra po sezoni neto je bilo pitanje da li će se pronaći poslodavac. Prvi se javio Ren koji priprema tim za Ligu šampiona i ima ambiciozne planove ovog leta, ali je Urugvajac odbio selidbu u Francusku.

A onda je u priču ušao Kaljari. Klub sa Sardinije nije novost za Godina i njegovu porodicu. Godinova supruga Sofija Erera je rođena u Kaljariju 1993. godine jer je njen otac Hose Oskar Erera Korominas poznatiji kao “Pepe” pet godina nosio dres Kaljarija i stekao status legende u klubu. Tamo je kupio i kuću pa je porodica Godin često letovala na Sardiniji. Sada će se trajno preseliti na poznato ostrvo.

Godin je prihvatio poziv Kaljarija i trenutno se pregovara o finansijskom modelu transfera. Klub sa Sardinije mu je ponudio da preostale dve godine ugovora iz Intera podeli na tri godine u Kaljariju. Na taj način bi bio manje opterećenje za klupski budžet, a očekuje se da Inter pusti igrača za simoblično obeštećenje ili čak za džabe. I Fiorentina je bila zainteresovana, ali Kaljari je jedini Godinov izbor. 

Interrsantno je da Kaljari i dalje pregovara sa Interom o novoj pozajmici ili kupovini belgijskog veziste Radže Najnoglana koji je takođe vezan za Sardiniju zbog supruge koja je rođena tamo i sa kojom se u Kaljariju upoznao, venčao i živeo. 


tagovi

Dijego GodinLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara