Oskar Kardozo (©Reuters)
Oskar Kardozo (©Reuters)

Godine su samo broj, klasa je večna: Oskar Kardozo u 40. godini četiri puta u metu za poluvreme (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 02:31

Paragvajska Apertura: Libertad do nogu potukao gradskog rivala iz Asunsiona, Sero Portenjo sa 5:0, a junak je bio nekadašnji napadač Benfike

Bez starca nema udarca. Nekada je Oskar Kardozo bio zvezda Benfike, jedan od najboljih paragvajskih fudbalera u ovom milenijumu. Sedam sezona je nosio dres lisabonskih Orlova, nije se proslavio u Trabzonu i Olimpijakosu, a već šest godina je fudbaler Libertada.

Sledećeg meseca puni 40. godina, a i dalje je mašina za golove. Veteran je postigao četiri pogotka u ubedljivoj pobedi Libertada nad Sero Portenjom sa 5:0 u derbiju Asunsiona i 10. kola paragvajske Aperture. Ovim trijumfom crno-beli su pobegli najbližem rivalu Guaraniji čak šest bodova, pa im se smeši odbrana krune u Aperturi. Prošle godine u Klausuri prva kroz cilj je prošla Olimpija.

Izabrane vesti

Kuriozitet je da je Kardozo postigao četiri gola u prvom poluvremenu, a da je Libertad do nogu dotukao gradskog rivala postigavši pet pogodaka za prvih 45 minuta, što se ne pamti u Paragvaju u ovakvim derbijima.

01.00: (2,05) Belgrano (3,20) Sarmijento (4,00)

Kod prva dva pogotka golgeteru crno-belih odlično su asistirali Gomez i Villjalba, nije Kardozu bilo teško da zatrese mrežu. Kod trećeg je posle pasa Sanabrije sam izašao ispred golmana Sero Portenja i rutinski ga savladao, dok je u poslednjim trenucima prvog poluvremena košmarno veče za goste završio pogotkom s bele tačke.

Pre četvrtog kola veterana, isključen je gostujući fudbaler Espinola, ali u nastavku se mreže nisu tresle. Kardozo je igrao do 69. minuta, kada je mesto na terenu ustupio još jednoj legendi fudbala u ovoj južnoameričkoj državi, 42-godišnjem Rokeu Santa Kruzu, nekadašnjem fudbaleru Bajerna i Mančester Sitija koji je prošle godine iz Olimpije stigao u redove ljutog rivala.

Pre ovog susreta, bivši as Benfike je samo jednom ove godine pogodio metu, a sada je odigrao jedan od najboljih mečeva u dresu Libertada od dolaska u ovaj klub 2017. godine iz Olimpijakosa. On je na 185 utakmica u dresu Libertada postigao 74 golova, dok je reprezentativac od 2006, a postigao je 12 pogodaka u dresu s državnim grbom. Najbolji učinak u karijeri imao je za sedam godina u Benfiki. Na 175 mečeva je dao čak 112 pogodaka.

Podsetimo, Olimpija je najtrofejniji klub u Paragvaju sa 46 titula, Sero Portenjo ih ima 34, a Libertad 22. U 21. veku su samo dva tima uspevala da dođu do trona osim ove velike trojke, a to su Guarani i Nasional, takođe timovi iz prestonice ove zemlje, Asunsiona.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 10. KOLO

Subota

Takuari – Nasional Asunsion 0:0

Olimpija Asunsion – Guarani 0:1 (0:0)

/Kaseres 84/

Trinidense – Lukenjo 2:2 (2:2)

/Delvalje 13, Horhe 39 – Fereira 12, Perez 44/

Nedelja

Gvairenja – Resistensija 1:3 (1:0)

/Valdez 45+1 – Pereira 50, Sombra 55, Duarte 82/

Libertad - Sero Portenjo 5:0 (5:0)

/Kardozo 2, 13, 45+2, 45+11 pen, Barboza 20/

Ponedeljak

Heneral Kabaljero - Amelijano 0:1 (0:0)

/Vera 49/



tagovi

Južna AmerikaParagvaj 1ParagvajOskar KardozoLibertadSero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara