Stadion Keretara (©AFP)
Stadion Keretara (©AFP)

Godinu dana od nereda: Ništa se nije promenilo u Keretaro Sitiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 23:10

Meksički prvoligaš se nalazi pri samom dnu tabele meksičke Klausure uoči susreta sa Tolukom (ponedeljak, 02.05)

Tačno godinu dana prošlo je od nereda na fudbalskoj utakmici između Keretara i Atlasa i opšte tuče među navijačima ta dva tima, a u meksičkom fudbalu se nije mnogo toga promenilo. Baš će u noći između nedelje i ponedeljka, od 02.05 časova po srednjoevropskom vremenu, na tom istom stadionu La Koregidora Keretaro da ugosti Toluku, u okviru 10. kola Klausure.

Slike nereda iz 2022. godine obišle su svet, a meksički mediji su tada prvobitno javljali da ima i mrtvih. Licitiralo se sa brojem od 17 stradalih ljudi, ali kasnije se srećom ispostavilo da ipak niko nije izgubio život. Zvanično, 26 navijača je povređeno, a 14 njih je posle kasnijih istraga uhapšeno.

Izabrane vesti

Kada se tako postave brojke, deluje da nije to bilo toliko strašno. Međutim, gore od same tuče i slika koje su poslate u svet bila je nesnađenost policije u čitavoj toj situaciji. Zbog svega toga, meksičke vlasti su obećale da će svi čuvari reda u Keretaro Sitiju morati da prođu kroz posebnu obuku, da se slični neredi nikada više ne bi ponovili. Međutim, ispostavilo se ipak da je to bila prazna priča. Meksički AS je istražio čitav taj slučaj, ispostavilo se da je policijci nisu imali nikakve vanredne aktivnosti, odnosno ni sada nisu ništa spremniji u slučaju nereda.

Naravno, nadajmo se da do njih neće doći, mada navijači Keretara imaju i te kako razloga da budu nezadovoljni. Izabranici Maura Gerka su jedini koji još uvek nemaju nijednu pobedu u Klausuri, iz osam utakmica su sakupili samo pet poena. Jedina lošija ekipa od njih je Mazatlan, koji je do sada sakupio četiri boda.

02.05: (3,25) Keretaro (3,45) Toluka (2,20)

Keretaro je daleko od 12. pozicije i mesta u plej-ofu. Pritom, noćas mu u goste dolazi zahuhtala Toluka, koja se sa četiri uzastopna trijumfa probila do pete pozicije, a sa novom bi preskočila još tri ekipe (Tigres, Čivas i Pačuku).

Najveći Keretarov problem su neefikasni napadači, koji su na dosadašmnjih osam mečeva poslali tek šest lopti u protivničke mreže. Ubedljivo su najneefikasniji tim, a poređenja radi Mazatlan je dao 12 golova. S druge strane, Toluka je sa gol-razlikom 17:7 jedan od najboljih timova u ligi. Manje golova primio je samo Tigres, šest, dok su samo Monterej, Pačuka i Klub Amerika efikasniji.

U Aperturi je Keretaro bio ubedljivo najlošiji, osvojio je samo devet bodova. Toluka ga je savladala početkom oktobra sa 4:1. Bio je to šesti uzastopni njihov duel na kojem je došla igra GG, a kvota u Mozzartu na to da će tako da bude i noćas je 1,70.

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 10. KOLO

Subota

Mazatlan - Kruz Azul 3:1 (1:1)

/Vidrio 45+3, Meraz 51, Almada 57 - Antuna 17/

Nekaksa - Tigres 0:1 (0:1)

/Gorijaran 42/

Tihuana - Atlas 1:1 (1:1)

/Kavalini 45+1 - Furh 17/

Klub Leon – Monterej 1:1 (1:0)

/Di Jorio 14 – Vergara 84pen/

Nedelja

Gvadalahara Čivas – Santos Laguna 2:0 (2:0)

/Guzman 17, Beltran 45+2/

Monterej – Huarez 3:0 (1:0)

/Guzman 23, Medina 62, Mori 82/

Klub Amerika – Pačuka 0:3 (0:3)

/Lopez 4, Ernandez 11, De la Rosa 29/

Pumas – Puebla U TOKU

Ponedeljak

02.05: (3,25) Keretaro (3,45) Toluka (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KeretaroMeksiko 1Toluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara