Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Godoj Kruzu izmakao Libertadores, sada mora da osvoji trofej da bi igrao kontinentalnu elitu

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 23:08

Noćas (01.00) počinje plej-of u Liga kupu Argentine

Kreće plej-of u Liga kupu Argentine. Na stadionu Unuiko del Parke La Pedrera, u gradu Vilja Mersedes u provinciji San Luis, noćas (01.30) se sastaju Godoj Kruz i Banfild u četvrtfinalu. Igra se samo jedan meč.

Godoj Kruz dolazi u ovu četvrtfinalnu fazu posle poraza od Boke Juniors u poslednjem kolu kvalifikacionog dela Liga kupa, koji ga nije poremetio u nameri da se nađe u nastavku takmičenja i borbi za titulu, koliko ga je koštao na zbirnoj tabeli. Izgubio je poziciju direktnog učesnika za narednu sezonu Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

S druge strane, Banfild je neporažen u devet uzastupnih mečeva i ima veoma stabilan učinak kada su u pitanju gostujući nastupi. Ipak, to u ovom slučaju i ne igra neku bitnu ulogu, jer se svi mečevi eliminacione faze ovog takmičenja igraju na neutralnim terenima.

01.30: (2,40) Godoj Kruz (2,95) Banfild (3,05)

Od Boke Juniors na stadionu Felisijano Gambarte, Godoj Kruz je izgubio sa 2:1. Đenovljani su poveli golom iz penala Mihela Merentijela. Čim su se ekipe vratile sa pauze, Tomba je došla do poravnanja rezultata golom Ernana Lopeza. Ipak, Nikolas Figal je postigao još jedan gol za goste i obezbedio pobedu. Godoj Kruz je tako završio kvalifikacionu fazu na drugom mestu Grupe A sa 22 osvojena boda. U 14 odigranih mečeva, uspeo je da upiše pet pobeda, sedam remija i uz dva pretrpljena poraza.

I dalje bez mogućnosti da računaju na Silvija Ularijagu, jednog od najboljih pojedinaca u ekipi Tombe, koji je povređen, izabranici Danijela Oldra na ovaj meč stižu silno motivisani posle hvale vrednog pohoda u grupnoj fazi takmičenja. Ipak, u poslednjih pet utakmica zabeležene su dve pobede, remi i dva poraza. U ovom period Godoj je uspeo da savlada Njuels Old Bojs i Platense, pored remija sa Sarmijentom i porazima od Boke Juniors i Tigrea. Kao domaći tim, tim Godoj Kruz zabeležio je nedavni učinak od pet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Banfilda, koja zauzvrat nije izgubila u devet uzastopnih mečeva i sa veoma visokim samopouzdanjem, stiže na duel ovog vikenda u potrazi za plasmanom u polufinale turnira. Njihova poslednja utakmica bila je ubedljiva pobeda nad Himnasijom iz La Plate, kod kuće, rezultatom 2:0, čime su potvrdili odličnu formu ove sezone, posebno u defanzivnom sektoru, koji je primio samo jedan gol u poslednjih osam odigranih utakmica.

Banfild je imao jedan od najboljih pohoda u Grupi A druge faze prvenstva Argentine, gde je završio na trećem mestu sa 23 boda. Tako su u šest navrata izlazio kao pobednik, u pet je bio remi, a samo tri puta je bio poražen.

Na poslednjih pet utakmica zabeležio je tri pobede, dva remija bez poraz, pobedivši već spomenutu Himnasiju, Kolon i Veles Sarsfild, pored remija sa Independijenteom i Taljeresom iz Kordobe. Kada su u pitanju gostujući nastupi, El Taladra iliti popularna Bušilica zabeležila je tri pobede, dva remija i samo dva poraza u poslednjih deset mečeva.

Bez pobede u poslednja dva meča, Godoj Kruzu ne bi trebalo da bude lako protiv ekipe Banfilda koja prolazi kroz najbolji trenutak u sezoni, zabeleživši devet uzastupnih utakmica bez poraza, a čak na njih sedam u ovom periodu nije primila ni gol. Pošto su u kvalifikacionoj fazi Liga kupa bila u različitim grupama, polsednji duel ovih rivala viđen je 24. jula tekuće godine u Profesionalnoj ligi, kada je Banfildna svom stadionu Florensijo Sola savladao Tombase rezultatom 2:0. U poslednjih deset njihovih sukoba u svim takmičenjima, Godoj Kruz je uspeo samo jednom da slavi sa 2:1 u tadašnjoj Superligi 2021.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

Subota

Urakan – Platense u toku

Nedelja

01.30: (2,40) Godoj Kruz (2,95) Banfild (3,05)

22.30: (1,57) River Plejt (3,70) Belgrano (5,80)

Ponedeljak

01.30: (1,95) Rasing (3,35) Rosario (3,70)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineGodoj KruzJužna AmerikaBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara