Pogodak Abubakara iz Kameruna (©Reuters)
Pogodak Abubakara iz Kameruna (©Reuters)

Gol petom, lep lob, ali ništa od drame: Uz Kamerun prošla Burkina Faso (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 18:58

Odigrano poslednje kolo Grupe A na Afričkom kupu nacija

Za Kamerun smo znali i uoči trećeg kola da ide u osminu finala, a uz domaćina Afričkog kupa nacija iz Grupe A tamo će i Burkina Faso.

Posle sat vremena današnjih mečeva Kamerun - Zelenortska Ostrva i Burkina Faso - Etiopija delovalo je da nas čekaju dramatične završnice i možda komplikacije oko plasmana, međutim, ništa od toga. Obe utakmice završene su remijima 1:1, tako da se stanje na tabeli nije promenilo. Uz prvoplasirani Kamerun dalje ide Burkina Faso, a Zelenortskim Ostrvima - zbog slabijeg međusobnog učinka - ostaje da se nadaju da će im četiri boda biti dovoljna za jednu od četiri trećeplasirane selekcije koje nastavljaju takmičenje. Trebalo bi da bude, ali ima još dosta utakmica da se odigra...

Izabrane vesti

Uprkos svom najboljem izdanju na turniru, Etiopija nije uspela da osvoji tri boda koja bi je uvela u igru za osminu finala. Uspeli su u 52. minutu da izjednače iz penala protiv Burkine Faso, međutim, nisu iskoristili taj vetar u leđa da preokrenu posle vođstva rivala iz prvog poluvremena, kada je Siril Bajala iz Ažaksioa lepo lobovao golmana posle sjajne duge lopte Adame Guire.

Potez večeri, ipak, pripao je napadaču Zelenortskih Ostrva i grčkog Olimpijakosa, Gariju Rodrigezu, koji je majstorski petom matirao Kamerunovog čuvara mreže Andrea Onanu.

Domaćini turnira prethodno su poveli petim golom kapitena Vinsenta Abubakara, ubedljivo najboljeg strelca dosadašnjeg toka turnira. Prethodno je po dva puta napadač Al Nasra iz Saudijske Arabije zatresao mrežu Burkine Faso i Etiopije.

AFRIČKI KUP NACIJA – 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Burkina Faso - Etiopija 1:1 (1:0)

/Bajala 24 - Kebede 51 pen/

Zelenortska Ostrva - Kamerun 1:1 (0:1)

/Rodrigez 53 - Abubakar 39/



tagovi

Afrički kup nacijaKamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara