Marko Asensio (©Reuters)
Marko Asensio (©Reuters)

Gol sa porukom i levica kakvu će Real teško pronaći

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 14:18

Marko Asensio na meču sa Čelsijem još jednom pokazao da je mislima na Santijago Bernabeu

U jednom trenutku bio je praktično na izlaznim vratima, pojavila se mogućnost da završi i u Barseloni, ali kako vreme prolazi Marko Asensio sve više naginje ka tome da ostane na Santijago Bernabeuu.

Oduvek mu je to i bila namera, samo što uslovi koje mu je Real nudio za produžetak ugovora nisu bili zadovoljavajući što ga je navelo da posle sedam sezona razmisli o potencijalnom napuštanju Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Stav Karla Ančelotija nije se menjao nijednog trenutka. Svestan je Italijan da ne može da mu ponudi ulogu startera pored brazilskog tandema Vinisijus Žunior Rodrigo, ali je isto tako svestan da mu Španac donosi ogroman kvalitet sa klupe i insistira na Asensiovom ostanku, što je još jednom ponovio i na sinoćnjoj konferenciji posle utakmice.

"Kad god igra, Asensio može da vam donese gol ili asistenciju. On zna koliko je bitan za Real, nadam se da će ostati", poručio je Italijan posle utakmice četvrtfinala sa Čelsijem.

Utakmice u kojoj je Asensio ponovo dobio priliku sa klupe i ponovo – pogodio, poslavši poruku navijačima, ali i čelnicima kluba da je mislima i dalje na Santijago Bernabeu i pored učestalih glasina. Bio je to njegov 12. gol u Ligi šampiona, a deveti koji je postigao kao rezervista, što je rekord elitnog evropskog takmičenja. Do juče je status prvog džokera Lige šampiona delio sa Oleom Gunarom Solskjerom, od sinoć je samo njegov.

"Vrlo je bitno imati ga u ekipi jer u svakom momentu može da vam donese prednost. Cenim ga izuzetno jer manje-više postiže golove u svim utakmicama, bilo da počinje ili ulazi sa klupe. Odlično vlada prostorom između linija dok traži priliku za udarac, a ima snažan udarac", dodao je Ančeloti kada je upitan da ga uporedi sa Rodrigom.

Podsetio je Asensio da ima top u nozi i ove sezone u nekoliko navrata. Postigao je devet golova u svim takmičenjima, od kojih četiri sa klupe, a pride ima i šest asistencija, sve za manje od 1.400 minuta koliko je dobio od Ančelotija.

Britanski Atletik piše da Asensiju i Realu preostaje još samo da dogovore dužinu novog ugovora, odnosno hoće li važiti do 2027. ili 2028. godine. Marka pak tvrdi da dve strane tek treba da pronađu zajednički jezik, mada dodaje da su i čelnici Reala i Asensio na istoj talasnoj dužini kada je u pitanju produžetak saradnje. Jer koliko god da je moćan, teško da i Real ima taj luksuz da bez obeštećenja pusti Asensija, jer će još teže njegovu levicu pronaći na tržištu po pristupačnoj ceni.


tagovi

Marko AsensioReal MadridTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara