Detalj sa derbija Gremio - Internasional (©Reuters)
Detalj sa derbija Gremio - Internasional (©Reuters)

Golčina Tajsona u derbiju Porto Alegrea: Pirova pobeda Internasionala, u finale ide Gremio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 06:12

Trikolori otpočeli naplatu dugova

Poraženi su Trikolori u revanš meču polufinala šampionata Gaučo, nadigrao ih je Internasional i to ih nimalo nije zabolelo. Naprotiv, još im je slađe, osmehe su razvukli i ne skidaju ih sa lica. Jedan deo Porto Alegrea spustio je roletne da ne gleda navijače Gremija i njihovo slavlje povodom plasmana u finale - 1:0 (0:0).

Internasionalu postupci iz prošlosti polako počinju da se obijaju o glavu. Pre nekoliko meseci Gremio se suočio sa ispadanjem u drugu ligu, novu sezonu započeće u Seriji B, a ta činjenica je posebno obradovala navijače ljutog rivala. Napravili su žurku na ulicama, slavilo se do kasno u noć. Kolo sreće se okrenulo, sada pristalice Gremija slave zbog ispadanja Intera, ali i ulaska njihovog tima u finale državnog prvenstva Gaučo.

Izabrane vesti

U novembarskom Gre-Nal derbiju Alan Patrik je nosio mrtvački sanduk od kartona, najavljivao je sahranu Trikolora i selidbu u niži rang. Ove noći su na stadionu Gremija sahranjeni snovi Internasionala, a trešnjica na vrhu torte je Pirova pobeda Crvene nacije. Uneo je Gremio u revanš kapital od tri gola - nije ga prokockao.

Samo delimično Inter je uspeo da istopi prednost, ne i u potpunosti. Od velikog povratka nije bilo ništa iako je koliko-toliko Tajson zakuvao situaciju na terenu, pa će Gremio za titulu igrati sa Irirangom, koja je posle preokreta u polufinalu stigla do odlučujuće bitke za trofej.

Postigao je Tajson spektakulran gol iz slobodnog udarca, podsetio je na dane kada je bušio mreže u šampionatu Ukrajine noseći prvo dres Metalista iz Harkova, a zatim i dug niz godina Šahtjora. Svi koji su zaboravili kalika je moć njegovog udarca sada su se prisetili. Ni dva golmana ne bi skinula projektil iz drugog poluvremena. Neodbranjivo. Za TV špice.

BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Sreda

Ipiranga - Brazil de Pelotas 3:1 (2:1) /prvi meč: 0:1/

/Erik 26, 70, Hugo 32 - Luizinjo 27/

Četvrtak

Gremio - Internasional 0:1 (0:0) /prvi meč: 3:0/

/Tajson 64/


tagovi

Južna AmerikaBrazilInternasionalGremioTajson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara