Golčina u derbiju Sarajeva, Alispahić doneo bod Želji

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 20:35

Prvi remi u gradskom derbiju posle četiri duela

Bosanskohercegovački klasik, fudbalska poslastica u zemlji naših suseda i gradski derbi između Sarajeva i Želje okončan je miroljubivo – 1:1. Željezničar je imao priliku da se posle prvog sarajevskog derbija sezone približi gradskom rivalu i lideru na svega bod zaostatka. Splet okolnosi na stadionu Asim Ferhatović Hase ipak je nagovestio da će se Divovi na čelu tabele odlepiti na plus sedam, ali su stari znanci prvi put posle četiri međusobna okršaja odigrali nerešeno.

Statistika prvog poluvremena zaostalog meča devetog kola bila je jasan pokazatelj da je sastav Vinka Marinovića zaslužio stečenu prednost posle 45. minuta igre. Divovi su imali 15 pokušaja ka golu rivala, od toga tri u okvir, uz posed lopte od 68 odsto. Sa druge strane, bezidejni i jalovi Željo je zabeležio samo jedan pokušaj.

Izabrane vesti

Za jedini gol u prvom poluvremenu, u 38. minutu zaslužan je duo najboljih strelaca domaće ekipe. Pokušaj Benjamina Tatara zaustavio je Erić, ali najbliži odbijenoj lopti bio je Amar Rahmanović i drugi pokušaj bio je neuhvatljiv za gostujućeg čuvara mreže. Bio je to njegov šesti prvenstveni gol, jedan više ima Tatar.

Za nastavak serije nepobedivosti (osam utakmica) ekipe Amara Osima i uzbudljiviju trku za trofej postarao se Mehmed Alispahić evrogolom sa ivice šesnaesterca iz 66. minuta. Sačekao je loptu na volej iskosa, a Vladan Kovačević je samo ispratio loptu pogledom. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja. Harisu Handžiću je u 72. minutu poništen pogodak, ali u toj odluci sudija nije postojalo ništa sporno.

Sarajevo može da žali za ispuštenim bodovima koji bi mu dali osetniju prednost na tabeli, odnosno serija prvenstvenih pobeda bila bi nastavljena. Ovako se Bordo tim zaustavio na osam uzastopnih ligaških trijumfa, odnosno šest u svim takmičenjima.

Možemo još samo da konstatujemo da su sarajevski timovi golgeterski podbacili jer od maja 2018. godine, odnosno šest utakmica zaredom nisu bili neefikasniji u međusobnim okršajima. A u poslednja dva pre večerašnjeg, postigli su ukupno 11 golova.

Nešto ranije u hercegovačkom derbiju Zrinjski je kao domaćin savladao Široki Brijeg 2:1.

PREMIJER LIGA BIH – ZAOSTALI MEČEVI 9. KOLA

Sreda

Zrinjski - Široki 2:1 (2:0)

Sarajevo - Željezničar 1:1 (1:0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽeljezničarSarajevoBiHBiH 1sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara