Barsenas postiže gol iz penala (AFP)
Barsenas postiže gol iz penala (AFP)

Golčine u KONKAKAF Ligi nacija i mangupsko ponašanje Seržinja Desta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 05:45

SAD i Panama očekivano u polufinalu

Iznenađenja u revanšima četvrtfinala KONKAKAF Lige nacija niko nije očekivao, a ona se, u skladu sa time nisu dogodila. Ako izuzmemo činjenicu da je selekcija Trinidada i Tobaga pobedila Ameriku, reprezentaciju koja ih je tukla četiri puta uzastopno i dala im 22, a nije primila nijedan gol. Ipak, slavlje domaćina 2:1 nije poremetilo planove Jenkija koji su imali komotnih 3:0 iz prve utakmice. Identičnu prednosti imala je Panama uoči novog okršaja sa Kostarikom, s tim da je i u Panama Sitiju pred više od 30.000 ljudi domaćin postigao tri gola - 3:1.

Ako vas čudi pobeda Trinidada i Tobaga, da odmah razjasnimo. Put ka preokretu domaćinu otvorio je Seržinjo Dest mangupskim ponašanjem u završnici poluvremena. Amerikanci su poveli golom Entonija Robinsona sredinom prvog dela baš na asistenciju Desta, imali komotnih 4:0 u ukupnom skoru, već rešeno pitanje prolaska u plej-of koji se igra naredne godine u Teksasu, kao i vizu za Kopa Ameriku. A onda je fudbaler PSV-a u 39. minutu potpuno izgubio razum. Da li je zadržao loptu u terenu ili ne, sasvim je nebitno. Sudija je procenio da nije, a Dest ju je deganžirao u vazduh. To je bio povod za prvi žut karton. Drugi je dobio vrlo brzo jer je imao štošta da kaže glavnom arbitru.

Izabrane vesti

ISKLJUČENJE DESTA POGLEDAJTE OVDE.

Izjednačenje domaćina došlo je nepuna tri minuta nakon isključenja Desta, nakon što je Reon Mur u duelu uništio štopera Seltika Kamerona Kartera Vikersa i probušio Meta Tarnera iz vrlo zahtevne pozicije. Bio je to prvi, od dva vrlo atraktivna gola popularnih Soka ratnika. Za drugi se u 57. minutu postarao Alvin Džons... Poslao je neuhvatljivu bombu za Tarnera iz slobodnjaka.

PRVI GOL SAD-A POGLEDAJTE OVDE.

DRUGI GOL SAD-A POGLEDAJTE OVDE.

Tu nije bio kraj prelepim pogocima u KONKAKAF Ligi nacija. Još jedan viđen je na susretu Paname i Kostarike. Moćno je delovala domaća reprezentacija protiv selekcije koja je pre manje od deset godina igrala četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu. Tri gola Panama je postigla već do poluvremena

Ako je Fahredov iz 21. bio rutinski, HoSe Rodrigesov tri minuta kasnije spada u kategoriju majstorskih (pogledajte OVDE). Lopta je imala izlaznu putanju, ali je udarac bio savršeno precizan, a stativa pomogla za malo remek-delo. Barsenas je zatim pogodio iz penala, a Kostarika početkom drugog poluvremena preko Kalva pronašla počasni gol.

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Trinidad i Tobago - SAD 2:1(1:1) /prvi meč 0:3/

/Mur 43, Džons 57 - Robinson 25/

Panama - Kostarika 3:1 (3:0) /prvi meč 3:0/

/Fahardo 21, Puma 24, Barsenas 43pen - Kalvo 52/

Sreda

01.30: (1,55) Kanada (3,80) Jamajka (5,80) – prvi meč 2:1

03.30: (1,17) Meksiko (6,50) Honduras (14,0) – prvi meč 0:2

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Reprezentacija Panamereprezentacija SADreprezentacija Trinidada i Tobagafudbalska reprezentacija Kostarikereprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara