Fudbaleri Leha (©Shutterstock)
Fudbaleri Leha (©Shutterstock)

Goleada u Poznanju, Krakovija beži iz minusa

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.08.20. | 11:21

Pjast favorit kod kuće sa Pogonom

Vreme je da vidimo ekipe koje su se u četvrtak borile sa različitim uspehom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Timovi koji su pobedili u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - Pjast i Leh - igraće kod kuće u 2. rundi Ekstraklase, dok će Krakovija gostovati posle ispadanja sa međunarodne scene.

Izabrane vesti

Nedeljni program otvaraju Pjast i Pogon (12.30). Tim iz Gljivica novu sezonu započeo je porazom, ali raspoloženje mu se popravilo u četvrtak u Belorusiji. Tamo se Pjast obračunao sa Dinamom iz Minska, pobedivši sa 2:0, zahvaljujući čemu može da sanja o evropskom duelu sa, na primer, Milanom. Prvo, međutim, moraju puleni trenera Valdemara Fornalika da se usredsrede na ligu, a izazov neće biti lak.

Pogon dolazi u Šleziju. Pre nedelju dana tim iz Ščećina je poveo u okršaju sa Krakovijom, ali je ubrzo nakon toga brzo primio dva gola i kući se vratio bez bodova. Zanimljivo je, međutim, da su igrači Koste Runjaića, srpskog trenera sa nemačkim pasošem, već zabeležili četiri gostujuće utakmice u nizu sa postignutim golom, a golman Dante Stipica u tri utakmice sa igračima iz Gljivica, u kojima je učestvovao, nije nijednom savladan.

Podbeskidzje dočekuje Krakoviju, a Bijelsko Bala će videti meč najvišeg ranga prvi put još od 14. maja 2016. godine (15.00). Interesantno, statistički parametar kazuje da domaći tim ima priliku da osvoji jubilarnih 200 bodova u najboljem društvu ukoliko trijumfuje, pošto je trenutno na koti 197.

Sa druge strane, Krakovija želi da nastavi dobar niz započet pobedom nad Pogonom. Pogotovo jer je tim definitivno nestrpljiv da se "izvadi" za poraz od Malmea sa 2:0 u četvrtak. Potencijalno slavlje pulena Mihala Probjerža značilo bi da se ekipa iz Krakova ekspresno izborila sa kaznom negativnih poena, i imali bi bod na svom saldu.

Za kraj dana sledi intersantan dvoboj Leha i Visle iz Plocka (17.30). U redovima Železničara iz Poznanja nesumnjivo je mnogo razočarenja zbog početnog neuspeha 1:2 protiv Zaglebja, ali ekipa kojom kormilari Darijuš Zurav je poboljšala raspoloženje pobedivši 3:0 protiv Valmijeru iz Letonije u borbi za Ligu Evrope. Sada joj na putu stoji rival iz Plocka, koji je remizirao na otvaranju sezone sa novajlijom Stalom.

Statistički gledano, u proseku se na mečevima između igrača timova iz Poznanja i Plocka postigne 3,16 golova po meču. Pored toga, prvu pobedu u Ekstraklasi trener Zurav je ostvario baš protiv Visle i to sa 2:1, u jesen 2018. godine.

Ako Visla pobedi u Poznanju biće to njena 100. pobeda u Ekstraklasi u 21. veku iz 292 duela. A da ekipa iz Plocka voli da postiže golove Lehu, vidi se iz statistike, jer su 33 puta matirali železničare, a jedina ekipa koju su češće uznemiravali je Zaglebje (34).

POLJSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Zaglebje - Varta 1:0 (0:0)

Stal Mjelec - Gornjik Zabže 0:2 (0:1)

Subota

Lehija - Rakov 1:3 (1:0)

Visla Krakov - Šljonsk 1:3 (1:1)

Legija - Jagjelonija 1:2 (0:2)

Nedelja

12.30: (1,90) Pjast (3,40) Pogon (4,30)

15.00: (3,05) Podbeskidzje (3,25) Krakovija (2,40)

17.30: (1,40) Leh (4,50) Visla Plock (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Poljska 1LehVisla PlockPjast GljivicePodbeskidzjePogonKrakovija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara