Radost Klub Amerike (©Reuters)
Radost Klub Amerike (©Reuters)

Goleade Klub Amerike i Pačuke za polufinale, Ibanjez zagorčao život “svom” Atletiko San Luisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 05:23

Traže se još dva putnika među četiri najbolja u plej-ofu meksičke Klausure

Revanš mečevi prvih četvrtfinalnih parova doigravanja meksičke Klausure nisu doneli aktiviranje krajnje čudnog pravila, koje glasi: ukoliko u dvomeču skor bude izjednačen, dalje idu domaćini drugih utakmica. Klub Amerika i Pačuka nisu dozvolili da dođe do iznenađenja. 

Faktor domaćeg terena bio je na strani meksičkih velikana, ali pomenuti duo nije morao da se čupa na prednosti koje im garantuju propozicije takmičenja. Klub Amerika je u revanšu opravdala status favorita protiv Pueble (3:2), dok je Pačuka u nešto neizvesnijem dvoboju savladala Atletiko San Luis (2:1). 

Izabrane vesti

Sekunde su delile Pačuku od remija i u revanšu, stigao je Atletiko San Luis do izjednačenja u 93. minutu preko urugvajskog napadača Abela Ernandeza. Ni tih 2:2 ne bi odveli goste u polufinale, ali da Pačuka ne strepi do poslednjeg sudijskog zvižduka postarao se Nikolas Ibanjez

Zagorčao je život Argentinac svom bivšem klubu, postigao je dva gola u revanšu i uništio “svoj” Atletiko San Luis. Otvorio je goste na vreme, prepustio poligon saigračima da pokažu koliko mogu i ono najbolje sačuvao za kraj. Zatresao je mrežu u 96. minutu, burno proslavio pogodak, zaradio žuti karton i odveo Pačuku u polufinale. 

Klub Amerika nije čekala poslednji tren da odahne, ali da se igrao još koji minut - ko zna. Fernando Aristeguieta je realizovao penal u 97. minutu - bio je to njegov osmi gol - smanjio je na 3:2 i igrači velikana iz Meksiko Sitija samo su čekali da glavni sudija dune u pištaljku.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Nedelja

Klub Amerika - Puebla 3:2 (1:1) /prvi meč: 1:1/

/Martin 42, Valdes 58pen, Zendehas 73 - Rejes 45+2, Aristeguieta 90+7/

Pačuka - Atletiko San Luis 3:2 (0:0) /prvi meč: 2:2/

/Ibanjez 47, 90+6, Kabral 69 - Čavez 52, ernandez 90+3/

Ponedeljak

01.00: (2,00) Atlas (3,25) Gvadalahara (3,70) /prvi meč: 2:1/

03.05: (1,85) Tigres (3,40) Kruz Azul (4,10) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaPueblaPačukaAtletiko San Luis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara