Srđan Babić (Printscreen)
Srđan Babić (Printscreen)

Golgeter Babić prvo dao auto-gol, onda sprečio penal lutriju i odveo Spartak u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 18:41

Reprezentativac Srbije postigao treći gol od dolaska u ruski fudbal i eliminisao Orenburg u kupu

Turbulentno popodne sa srećnim krajem za Srđana Babića. Štoper kojeg je selektor Dragan Stojković naknadno uvrstio na spisak fudbalera dostupnih za utakmice protiv Rusije i Kipra, mogao je da bude tragičar Spartaka u revanšu četvrtfinala ruskog kupa protiv Orenburga, ali je na kraju ogrnuo herojski plašt. Pogodio je sredinom drugog poluvremena za konačnih 3:1, a kako je Orenburg u Moskvu došao sa prednošću 1:0 iz prve utakmice, Babićev gol sprečio je jedanaesterce i odveo popularne Gladijatore među najbolja četiri tima u kupu.

Babić je već posle 10 minuta igre želeći da blokira udarac rivala, glavom nehotično zatresao svoju mrežu za najavu smušenog izdanja Spartaka u prvom poluvremenu. Ali energiju za drugi deo domaćinu je udahnuo Sobolev izjednačivši rezultat desetak minuta pre odlaska na odmor.

Izabrane vesti

U nastavku, režirali su izabranici Giljerma Abaskala blickirg od 65. do 68. minuta. Prvo je Zinkovski doneo pogodio za preokret, odnosno egal u dvomeču (2:2), da bi na red došle golgeterske sposobnosti Babića koji je postigao treći gol od dolaska u ruski fudbal, drugi u kupu. Primio je loptu na grudi, dozvolio lopti da na milisekund dodirne zemlju, a zatim raspalio po njoj provukavši je kroz šumu nogu.

U polfinalu bi Zenit trebalo da ima lagan posao protiv Baltike, dok Babićev Spartakza plasman u finale mora da preskoči gradskog rivala CSKA. U svakom slučaju, nekadašnji štoper Crvene zvezde i Almerije napravio je lepu uvertiru za okupljanje reprezentacije.


tagovi

Spartak MoskvaOrenburgSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara