Foto: AFP
Foto: AFP

Golgeterska mašina Vlahović: Nadam se da ću dostići Imobileov broj pogodaka

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 00:30

„Tek sam na početku, nisu to još fer poređenja“, kaže srpski napadač

Dušan Vlahović ne prestaje da melje protivnike u Seriji A. U meču protiv Lacija, Fjorentina je slavila sa 2:0, a oba pogotka je postigla srpska golgeterska mašina.

Ipak, iako ima mnogo čime da se pohvali, Dušan je ostao skroman i posle ovako dobrog performansa, te je sve vreme potencirao na timu i timskom duhu.

Izabrane vesti

Nema tog fudbalskog zaljubljenika koji se ne divi umeću Vlahovića, ali on uspeva da bude sa obe noge na zemlji. Verovatno je to temelj za sve uspehe koje postiže.

"Pokazali smo koliko je važan ovaj meč bio za nas i dali smo sve što smo imali. Veoma sam srećan i ponosan što smo dobili ovaj meč. Pokazali smo se protiv veoma jake ekipe i važne ekipe. Pokazali smo da ako igramo kako znamo, svi zajedno i čvrsto, naši kvaliteti dolaze do izražaja. Želim da čestitam celom timu", rekao je Vlahović.

Italijanski novinari su potencirali na tome da je Vlahović napadačkim sposobnostima uspeo da zaseni i iskusnijeg koleguĆira Imobilea.

"Teško mi je da pričam o Imobileu, jer je on sjajan napadač koji je postigaoo mnogo golova. Bio sam motivisan da dokažem nešto, ali tek sam na početku, ništa još nisam dostigao. Tako da te komparacije nisu baš fer. Nadam se da ću dostići njegov broj postignutih golova jednog dana", rekao je Vlahović misleći tu na učinak koji se tiče cele karijere.

Dušan je protiv Lacija postigao 21. gol u Seriji A ove sezone. Postao je prvi stranac koji je dao 20 golova u dresu Viole još od Gabrijela Batistute. I tek je četvrti stranac kome je tako nešto pošlo za rukom.

"Naš san sada je da dođemo do što više bodova, tako da možemo da igramo pred kraj sezone sa nešto slabijim pritiskom. Sve se vrti oko tima, tako da se nadam da ću dati još golova, samo ako će to ekipi doprineti sa novim bodovima", rekao je Vlahović.

Užitak je ove sezone pratiti Dušana Vlahovića i Seriju A. Kada igra Fjorentina, to se ne propušta. Vlahović će (gotovo sigurno) postići gol. Ređa ih ove sezone kao na traci.


tagovi

Dušan VlahovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara