(Reuters)
(Reuters)

Golmanski domino efekat: Dmitrović – Vaclik – Sa – Rui Patrisio – Lopez

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 14:28

Lančana reakcija za mesto među stativama u pet klubova

Golmanski rolerkoster širom Evrope. Petorica golmana su se našla u domino efektu pet klubova iz pet različitih zemalja.

Da krenemo od prvog. Marko Dmitrović je kao slobodan igrač prešao iz Eibara u Sevilju gde ga je čekala konkurencija u vidu Tomaša Vaclika i Jusufa Bonua. Bilo je jasno da će neko morati da spakuje kofere i na kraju je to bio iskusni Čeh. Njemu je istekao ugovor i kao slobodan igrač se seli u Olimpijakos sa kojim će potpisati ugovor na dve plus jednu godinu. Dugo je grčki šampion vagao između njega i Marka Bizota iz AZ Alkmara i na kraju se ipak odlučio za Vaclika koji se sutra očekuje na lekarskim pregledima u Atini.

Izabrane vesti

On dolazi na upražnjeno mesto među stativama pošto se portugalski golman Žoze Sa seli u Vulverhempton. Portugalac će pojačati koloniju svojih zemljaka i klijenata Žorža Mendeša u klubu. Ništa čudno s obzirom da je Mendeš nezvanični gazda kluba i da uglavnom dovodi igrače iz svoje agencije na Molino. U ovom slučaju će dobro proči i Olimpijakos. Kada je Sa dolazio, Grci su Portu platili 2.500.000 evra za obeštećenje, a sada će inaksirati oko 10.000.000 evra na njegovoj prodaji u Vulvse.

Sa će na golu Vukova zameniti iskusnog zemljaka Rui Patrisija. Golman portugalske reprezentacije se seli u Romu po želji trenera Žozea Murinja. Još jednog Mendešovog klijenta. Roma već danima pregovara sa Vulvsima oko Portugalca i postignut je dogovor Transfeer će iznositi 11.000.000 evra plus bonuse.

Portugalac bi trebalo da bude dugoročno rešenje na golu Vučice koja je u poslednje vreme imala loša iskustva sa Pau Lopezom, Robinom Olsenom i Antonijom Miranteom. Lopez je već spakovao kofere i preselio se u Marselj koji je za njegovu pozajmicu platio 1.000.000 evra uz uslov da mora da ga otkupi za dodatnih 14.000.000 evra kada Španac upiše 20 utakmica na Velodromu.

Tako će na kraju skoro svi da zarade u ovoj lančanoj reakciji. U plusu su svi osim Eibara...


tagovi

letnji prelazni rok 2021Pau LopezŽoze SaTomaš VaclikMarko DmitrovićRui Patrisio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara