Fudbaleri Bragantina slave pobedu u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane (©Reuters)
Fudbaleri Bragantina slave pobedu u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane (©Reuters)

Golom sa centra do polufinala: Bragantino slavi VAR i sjajnog Artura (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 02:45

Brazilski tim golom u četvrtom minutu nadoknade potvrdio pobedu iz Argentine

Strašan meč odigrali su Rosario i Bragantinu pre nedelju dana u Argentini. Slavio je sastav iz Brazila sa 4:3, uz het-trik Artura. Revanš je takođe bio dinamičan, a za spektakl se postarao junak prve utakmice. Sastav iz Bragansa Pauliste slavi genijalnost 23-godišnjeg ofanziva, koji je pogotkom u poslednjim sekundama poslao debitanta u polufinale Kopa Sudamerikane - 1:0 (0:0).

Krenula je četa Kilija Gonzalesa silovito. Svesni su bili svi u Rosariju da je drugorangirano takmičenje Južne Amerike prilika za spas sezone. Zato je argentinski stručnjak žrtvovao susret sa Independijenteom u šestom kolu argentinskog prvenstva, odmorio je veliki broj prvotimaca i očekivano izgubio (mada ne bez borbe). Videlo se od prvog minuta koliko su Argentinci motivisani, odmah su zagrejali rukavice protivničkog golmana, a onda u devetom minutu postigli i pogodak - koji je VAR ipak poništio zbog milimetarskog ofsajda. Bragantino je preživeo, povremeno je uspevao da uzvrati, ali tek u poslednjim sekundama je otklonio i poslednju dilemu. Artur je po četvrti put u dvomeču pronašao put do mreže Sentrala i tako stavio tačku na četvrtfinalni susret. Trenutak inspiracije Bragantinove "sedmice", ambiciozan i lukav šut sa gotovo 50 metara i gol koji će ostati upisan u istoriji brazilskog kluba.

Izabrane vesti

Pravo je čudo da se rezultat na semaforu menjao samo jednom. Gosti su pretili u čak 19 navrata, domaćin je imao pet pokušaja manje. Na kraju je samo hitac talentovanog krila završio u mreži. Dovoljno za istorijski trijumf i veliko slavlje Red Bulovog tima.

Samo što je počeo meč, golman domaćina Klejton je morao da interveniše, ali je ukrotio udarac Vekija. Ubrzo potom pripretio mu je i Ruben, ali je još jednom bio na visini zadatka. Još su mu bridele rukavice, kada mu je "devetka" Rosarija spakovala loptu u mrežu. Ponovo je pukla odbrana Bragantina, probio je Ruben po levoj strani i efektnim udarcem vrtio Rosario u igru. Samo na trenutak. Usledilo je gledanje snimka, a naredni gest glavnog arbitra Ferejre gotovo da je šokirao goste - pogodak je poništen zbog ofsajda. Milimetri su bili u pitanju.

Klonuli su gosti posle poništenog pogotka, što je Masa Bruta iskoristila da uzvrati. Ređale su se šanse pred golom Sentrala, ali lopta nije htela u gol. Posebno se obrukao krilni fudbaler Kueljo, kada je sa ivice peterca prebacio čitav gol rivala.

Taman što su se oporavili, fudbalerima Rosarija se zaledila krv u žilama. Centaršut Kuelja sa leve strane, Artur je bio sam na drugoj stativi, usledio je udarac glavom i - stativa! Sreća je pogledala tim iz Argentine.

Otišlo se na odmor, u nastavku su se ređale prilike na obe strane, gol je visio u vazduhu. Ipak, mreže su ostajale mirne. Doduše ponovo su je zatresli gosti, ali ovoga puta iz očiglednog ofsajda, pa VAR nije morao ni da interveniše. Krenuo je Rosario na sve ili ništa, što je Artur iskoristio da golom sa centra stavi tačku na ovaj susret. Primetio je da je golman Sentrala napustio svoj prostor, uputio precizan udarac i odveo Bragantino u polufinale.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Bragantino - Rosario 1:0 (0:0) /prvi meč 4:3/

/Artur 90+4/

Četvrtak

00.15: (1,57) Penjarol (3,60) Sporting Kristal (5,90) /prvi meč 3:1/

Petak

00.15: (1,75) Atletiko PR (3,35) LDU Kito (4,70) /prvi meč 0:1/

02.30: (2,45) Libertad (3,00) Santos (2,95) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Rosario SentralBragantinoKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara