Printscreen
Printscreen

Goran Čaušić briljira na Tajlandu: Šesti gol na osam utakmica, dva puta u timu meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 18:32

Uz to i dve asistencije

Odlazak Miodraga Božovića, odnosno promena trenera u Arsenalu iz Tule, navela je Gorana Čaušića da letos promeni sredinu i posle tri godine napusti ruski klub. Iako je u maju tek ušao u četvrtu deceniju života i pred njim je ostalo još nekoliko godina igranja fudbala na visokom nivou, srpski vezista se pomalo iznenađujuće odlučio da se po prvi put u karijeri oproba izvan Evrope, preciznije na – Tajlandu.

Krenuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde put Azije, potpisao jednogodišnji ugovor sa Buriram Junajtedom i otkrio da poseduje sposobnosti koje do sada pokazivao. Ili samo nije imao priliku da ih demonstrira. Kako bilo, prelazak u redove aktuelnog šampiona ispostavio se kao pun pogodak za veznog fudbalera. Samo dva meseca bila su dovoljna Čaušiću da ostavi snažan pečat na Tajlandu i već sada ispiše kandidaturu za igrača sezone.

Izabrane vesti

Jer ono što je do sada uradio nikako nije zanemarljivo. U avgustu i septembru se našao među najboljih 11 prvenstva, a imajući u vidu način na koji je ušao u oktobar, vrlo lako bi mogao da se nađe u idealnoj postavi za aktuelni mesec.

Današnjoj pobedi nad Lamfun Voriorsima (2:0) Čaušić je doprineo još jednim golom, šestim od starta sezone! Pride ima i jednu asistenciju iz drugog kola kada je šampion deklasirao Sukotaj (6:1), a namestio je pogodak i u porazu u finalu Kupa Tajlanda protiv Pantum Junajteda. Podsetimo, radi se o fudbaleru koji se tokom karijere profilisao kao box-to-box igrač. Otud ni ne čudi što je već sredinom septembra premašio najbolji golgeterski učinak iz jedne sezone u karijeri (po tri postigao u Eskišehiru, Arsenalu i Manisi).

Današnjim pogotkom Čaušić se osamostalio na drugom mestu liste strelaca, odmah iza saigrača Džaideda i Brazilca Danila Alveša koji imaju po sedam. Budući da ima tek 30 godina i važeći ugovor sa Buriramom do kraja sezone, Čaušić bi ukoliko nastavi sa ovakvim partijama vrlo lako mogao da potpiše još makar jedan unosan ugovor.

U Zvezdu, u kojoj je i ponikao, Čaušić se vratio leta 2018. godine kao pojačanje za grupnu fazu Lige šampiona, platili su ga crveno-beli 1.000.000 evra Arsenalu, ali se na stadionu Rajko Mitić nije proslavio i posle samo godinu dana vratio se u klub iz Tule.

Zanimljivo da je na suprotnoj strani danas bio Ognjen Mudrinski, međutim, nekadašnji napadač Čukaričkog na trećoj uzastopnoj utakmici ušao je sa klupe i još jednom nije uspeo da postigne gol na koji čeka otkako je letos došao u klub.



tagovi

Goran ČaušićBuriram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara