Goran Zakarić (©Starsport)
Goran Zakarić (©Starsport)

Goran Zakarić potpisao za hrvatskog trećeligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 18:30

Nekadašnji fudbaler Partizana karijeru će nastaviti u Zadru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Nije Goran Zakarić dugo čekao na novi angažman. Nakon što se u januaru ove godine rastao sa banjalučkim Borcem, nekadašnji fudbaler Partizana je sklopio dogovor sa Zadrom, hrvatskim trećeligašem.

Izabrane vesti

Zakarić je nekoliko godina bio jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krenuvši iz matične Gradiške, preko Širokog Brijega, Zrinjskog, Željezničara, Borca, Goran Zakarić je ostavio veliki trag u BiH fudbalu. Takođe, pamti ga i region, budući da je nastupao u Hrvatskoj za Dinamo Zagreb, Lokomotivu i Slaven Belupo, dok je u Srbiji uspešno nosio dres Partizana. Bilo je to u sezoni 2018/2019, kada je trener crno-belih bio Zoran Bata Mirković. Stigao je nakon samo jedne sezone u Željezničaru za 150.000 evra, a u pomenutoj sezoni odigrao je 36 utakmica i upisao sedam golova i pet asistencija, a osvojio je i trofej u Kupu Srbije.

Međutim, jednogodišnji mandat u Partizanu za krilnog igrača okončan je dolaskom Sava Miloševića na klupu crno-belih, pa je Zakarić kao slobodan igrač otišao u rumunsku Univerzitatetu iz Krajove. Usledila su dva mandata u Borcu iz Banjaluke te kratka epizoda u Saudijskoj Arabiji, ali je od januara ove godine slobodan igrač. Iako u finim igračkim godinama (30), Zakarić se odlučio na neobičan potez, potpisavši za člana Treće lige Hrvatske, Zadar. Ekipu koja je osnovana 2019.godine. Pomalo neobična odluka, koju je prokomentarisao sam Zakarić.  

"Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru", rekao je Zakarić koji je nakon raskida ugovora sa banjalučkim Borcem ove zime bio slobodan igrač.

"Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s momcima trenirao zadnjih mesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u klubu sam neizmerno zahvalan. Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i ekipi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je Zadar dugoročan projekat. Na meni je da odgovorim na te zahteve te da se uklopim u ekipu. Svima nam je cilj unapređenje igre koja će u konačnici doneti rezultat", dodao je krilni napadač. 


tagovi

Goran Zakarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara