Marko Arnautović postiže gol za 1:1 (AFP)
Marko Arnautović postiže gol za 1:1 (AFP)

Goreće Italija, goreće Milano! Miroslav, Marko i nesrećni Radu gurnuli Inter u pakao, Rosoneri su favorit! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.04.22. | 22:16

Inter više ne zavisi od sebe pred poslednja četiri kola trke za titulu

Au kakav meč u Bolonji, au kakva će ovo biti luda trka milanskih velikana za skudeto! Od večeras ništa više nije isto...

U zaostalom meču koji se čekao mesecima, Bolonja je svaladala Inter 2:1 i nanela mu vrlo moguće fatalan udarac u trci za sudeto. Nerazari sada imaju isti broj mečeva kao gradski rival. Ali i dva boda manje od Rosonera četiri kola pre kraja. Više ne zavise od sebe, propustili su veliku šansu da u fotofiniš šampionske trke uđu kao favorit jer objektivno su posle Bolonje imali mnogo lakši raspoired. Ovako, Milan od večeras kipti od samopouzdanja, a frustracije u Interu će da narastu do nebesa. Pomenimo da Inter između prvenstvenih mečeva čeka i finale Kupa Italije protiv Juventusa.

Izabrane vesti

Milan do kraja dočekuje Fiorentinu i Atalantu, gostuje Veroni i Sasuolu. Inter gostuje Udinezeu i Kaljariju, dočekuje Empoli i Sampdoriju. Rosoneri sve drže u svojim rukama i čekaju ih četiri finala za skudeto. Da podsetimo, Milan ima pravo i na remi do kraja ako Inter sve pobedi jer je bolji u međusobnom skoru.

Izgledalo je pre nekoliko pre dvadesetak dana da će Bolonja koštati Milan titule kada je na San Siru odigrala remi bez golova ali izgleda da će Inter biti njena prava žrtva...

Sve čestitke zaslužuje Bolonja za pošten i sportski pristup u finišu sezone. Nema lakih bodova, nikome se ne skalnja sa puta. Iako bez bolesnog trenera Siniše Mihajlovića, iako bez imperativa bodova jer ne može ni dole, ni gore, Bolonja igra maksimalno pošteno. Lavovski se bore izabranici Miroslava Tanjge koji maestralno menja svog kuma Sinišu Mihajlovića i koji je večeras odradio strašan posao. 

Tanjga je imao sve igrače na raspolaganju i odlučio se za nešto defanzivniju frormaciju sa petoricom odbrambenih igrača. Naravno, sve nade u napadu su počivale na leđima Marka Arnautovića... Inter je bio lišen usluga povređenih Vidala i Gosensa, Bastoni i Džeko su ostali na klupi, a Dimarko i Korea dobili priliku u startnih 11. Bila je očlgledna Inzagijeva želja da raširi protivnika.

Inter je imao početak iz snova. Ivan Perišić je izveo pravu majstoriju u trećem minutu za vođstvo. Našao se Hrvat nekako na suprotnoj strani od svoje leve prilikom izvođenja auta, primio loptu, provukao je kroz noge rivalu, a onda sa roglja šesnaesterca poslao raketu pod prečku u bliži ugao Bolonjinog gola. Apsolutna majstorija!

Nastavio je Inter da napada i posle vođstva, Lautaro je u nekoliko navrata mogao da reaguje bolje i da duplira vođstvo. Imao je Barela sjajan šut ali ga je izblokirao saigrač Korea?! I stigla je kazna posle nepunih pola sata igre. Berou je sjajno ubacio na peterac a korpulentni Marko Aranutović ostao u skoku baš sa najnižim Interovim štoperom Federikom Dimarkom i glavom zakucao loptu u mrežu. Posle izjednačenja je pao tempo što je više odgovaralo domaćim fudbalerima, a jedinu šansu za Inter je propustio Damfris glavom.

Krenuo je Inter nešto agresivnije u drugom delu. Korea je posle desetak minuta imao zicer glavom ali je Skorpuski čudesnom intervencijom na gol liniji spasapo Bolonju. Rasle su i tenzije na terenu pa su Aranutović i Barela dobili žute kartone zbog koškanja.

Bio je svestan Inzagi da mu curi na vreme i pola sata pre kraja je promenio formaciju u ofanzivnih 3-4-3. Poslao je na teren napadače Džeka i Sančeza umesto Barele i Koree ali umalo da ga Arnautović opet kazni iz kontre. Škrinijar je intervenisao u poslednjem momentu. Bolonja je izmenama osvežila vezni red pripremajući se za strahovit pritisak Intera. Usledila je totalna ofanziva Nerazura, svi Bolonjini igrači osim Arnautovića su bili u poslednjoj trećini terena a mladi belgijski štoper Artur Teat je blistao u poslednjoj liniji domaćina.

Poslednjih desetak minuta je trebalo da predstavljaju pakao za Bolonju a u njemu je završio Inter! Rumunski golman Jonuc Radu se posle skoro godinu dana našao na golu Intera u Seriji A i verovatno završio svoju karijeru u klubu pošto ga je možda koštao i titule. Laganu loptu vraćenu iz auta, Rumun je propustio ispod noge u gol! Nikola Sansone je samo pritrčao da potvrdi šokantno vođstvo domaćina. Raduov kiks je podsetio na čuveni potez Vratislava Greška...

Krenuo je Inter na sve ili ništa, napao svim silama, Dambrozio je bio blizu izjednačenja ali je Sorijano izbacio sa gol linije. Izdržala je Bolonja sve do kraja i skinula skalp Interu koji sada mora da čeka kiks gradskog rivala u poslednja četiri kola. Čeka nas fenomenalan finiš sezone u Seriji A sa epicentrom ludila u Milanu.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČEVI 20. KOLA

Sreda

Fjorentina - Udineze 0:4 (0:2)

/Mari 12, Deulofeu 39, Valas 90+1, Udogi 90+5/

Atalanta - Torino 4:4 (2:2)

/Murijel 17 i 84 penali, De Ron 23, Pašalić 78 - Sanabrija 4, Lukić 36 i 63 penali, Frojler 67 autogol/

Bolonja - Inter 2:1 (1:1)

/Arnautović 28, Sansone 81 - Perišić 3/

 



tagovi

Marko ArnautovićIvan Perišić

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara