Robin Gosens (©Reuters)
Robin Gosens (©Reuters)

Gosens između dva plasta sena: Igra mi se u Atalanti, ali ispao bih glup da odbijem velikane

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 21:08

Nemac bi i da ostane i da ode

Sa 24 godine je došao u Atalantu. I to iz skromnog holandskog Heraklesa. Za Robina Gosensa je italijanska Boginja predgrađa tada platila 900.000 evra.

Posle dve godine u Bergamu, Gosens je postao jedan od najtraženijih levih bekova na svetu. Danas za njega pitaju Juventus i Inter, a cena mu je 30.000.000 evra. Ova sezona što se bliži kraju mu je najbolja u karijeri. Na 39 utakmica levi bek Atalante je postigao 10 golova, a za osam je asistirao! Učinak kojeg se ne bi postideo ni neki polušpic.

Izabrane vesti

Zbog svega toga Gosens je na ceni, a on je – neodlučan.

Velika je čast kada se za vas interesuju tako veliki klubovi kao što su Juventus i Inter. To me čini ponosnim i govori mi da dobro radim svoj posao. S jedne strane me čini tužnim kad čujem da bi za 30.000.000 evra Atalanta mogla da me proda, a s druge, jasno je i njima da ove sezone imam statistiku kakvu ću teško da ponovim“, rekao je Gosens.

I u tom stilu, da ne zna šta želi, nastavio je da se izjašnjava.

Jedva čekam da nastavim takmičenje u Ligi šampiona sa Atalantom. Uspeli smo kroz Seriju A da se drugu godinu zaredom direktno plasiramo u evropsku elitu. Možda će se naredne sezone klub boriti i za Skudeto i voleo bih da budem tu. Ali, ako stigne dobra ponuda iz nekog od velikih klubova, ispao bih glup kada je ne bih prihvatio“.

A, voleo bi Gosens i da se vrati u domovinu, da zaigra u Bundesligi.

Vratio bih se, ali ne da budem gledalac, da sedim na klupi, već jedino kao starter, da budem sve vreme na terenu“, podvukao je Robin Gosens.

Realno, teško će ga Atalanta zadržati posle tako impresivnih brojki. Znaju i Gosens i u Bergamu da Boginjina zvezda ne može večno da sija...


tagovi

AtalantaRobin GosensItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara