Žoze Murinjo (Reuters)
Žoze Murinjo (Reuters)

Gospodski gest Murinja na rasističke uvrede Dejanu Stankoviću (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.04.23. | 19:51

Nova sramota Rominih navijača

Da je Italija jedna od zemalja koja ima najveći problem sa rasizmom u Evropi, to je opšte poznato poslednjih godina. I sve više se očitava i na sportskim terenima. A sve češće su na udaru sportisti i sportski radnici srpske pripadnosti.

Nekada su rasisti na stadionama vređali Sinišu Mihajlovića, nedvano u Speciji i Filipa Kostića, a danas u Rimu i Dejana Stankovića. Parole su uvek iste.

Izabrane vesti

Na meču Rome i Sampdorije, prilikom crvenog kartona za goste u 52. minutu, Dejan Stanković je žustro reagovao i protestovao protiv odluke arbitra Iratija.

Usledile su salve uvreda sa južne tribine Olimpika gde su smeštene najvatrenije pristalice Rome. Počeli su su skandiranjima „Zingaro, zingaro“ što u prevodu znači „Cigane, cigane“.

Stanković se ironično udario po grudima i „zahvalio“ tifozima Vučice koji su nastavili još jače, a onda je na scenu stupio domaći trener Žoze Murinjo. Ustao je sa klupe i gestom rukom prema južnoj tribini apelovao da se prestane sa rasističkim i uvredljivim skandiranjima. Ubrzo je sve prestalo...



tagovi

Žoze MurinjoDejan StankovićrasizamRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara