Gotovo: Arsenal konačno našao štopera! Španac koji nije valjao Sitiju, ali je eksplodirao u Brazilu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 11:47

Stiže na lekarske i potpis ugovora

Arsenalova potraga za štoperom u zimskom prelaznom roku je završena! Izbor je pao na španskog štopera Pabla Marija iz Flamenga koji je danas doputovao u Londom i u narednim danima će potpisati ugovor sa Tobdžijama.

Dugo je trajala Arsenalova potraga za štoperom. Sokratis Papastatouplos, David Luiz i Škodran Mustafi nisu ulivali mnogo poverenja ove sezone, a posle teške povrede Kaluma Čejmbersa je bilo jasno da je Arsenalu potrean novi centralni bek. Želja je bio Upamekano iz Lajpciga, ali je on preskup i nije na prodaju ove zime. Pominajo se Boateng iz Bajerna ali on ima preveliku paltu. Juventus je u statu odbio ideju o prodaji Demirala, a poslednjih dana je u prvi plan iskočio Mikola Matvijenko iz Šahtjora. Međutim, i mladi Ukrajinac je bio skup jer je Šahtjor tražio 30.000.000 evra tako da je izbor pao na Marija.

Izabrane vesti

Sportski direktor Edu je bio zagovornik transfera jer je kao ekspert za brazilski fudbal pažljivo pratio igre Marija u Flamengu. Složio se i trener Arteta koji je upoznat sa Marijem. Španac je kao veliki talenat došao u Mančester Siti iz Himnastika istog leta kada i Arteta za pomoćnika Pepu Gvardioli. Iako u Sitiju nije dobio šansu i selio se na pozajmice Đironu, NAK Bredu i Deportivo La Korunju, Mari je bio na oku Arteti koji je pratio njegov razvoj. Prošlog leta je za 1.300.000 evra prešao u Flamengo kao želja Žorža Žezusa i postao jedan od ključnih igrača u Flamengovom osvajanju Kopa Libertadores i brazilske Serije A. Bio je nezamenjiv u tandemu sa Rodrigom Kajom i ostavio je sjajan utisak.

Posebno se ističe dobrom tehnikom, pas igrom i postavljanjem što je jako bitno za Artetinu trenersku filozofiju koja je slična Gvardiolinoj. Brazilski direktor Edu je pre nekoliko dana otputovao u domovinu da završi posao i dogovorio je transfer za 9.000.000 evra. Edu i Mari su sinoć snimljeni zajedno na aerodromu u Rio de Žaneiru kako čekaju let za Englesku i očekuje se da igrač posle obavljenih lekarskih pregleda poečtkom naredne potpiše ugovor.

Flamengo je još ranije doveo štopera Gustava Enrike iz Santosa kao slobodnog igrača, ali zamena za Marija bi trebalo da bude Leo Pereira iz Atletiko Paranensea za kojeg je prvak Južne Amerike sinoć ponudio 6.000.000 evra.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara