(©Reuters)
(©Reuters)

Gotovo: Benoa Badijašil prva Čelsijeva kupovina u 2023.

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 11:35

Stigao i Andrej Santos u London

Potrudio se Čelsi da 1. januara ujutru njegove navijače dočekaju lepe vesti.

Ispod plave novogodišnje jelke, elegantno zapakovan, našao se Benoa Badijašil. Centralni defanzivac Monaka je prvo ovogodišnje pojačanje kluba iz Londona, tvrdi dobro obavešteni Atletik.

Izabrane vesti

Prema njihovim informacijama, posao je zaključen, ostalo je da se obave lekarski pregledi, pa da Badijašil stavi paraf na ugovor. Monako će na ime obeštećenja zaraditi 37.000.000 evra. Sad, da li je mnogo ili ne za momka od 21 godinu, koji je prošao omladinsku školu Kneževa, a upisao je i dva nastupa za reprezentaciju Francuske...

Imao je Monako i letos ponude za Badijašila, nudio je Leverkuzen 20.000.000 evra, ali su Francuzi odbili. Bili su strpljivi, verovali su u igrača, da će mu cena rasti i evo, dobili su skoro duplo više.

Badijašil je rođen u Limožu, a u akademiju Monaka je došao kada je imao 15 godina. Imao je pravilan fudbalski put, došao do prvog tima, debitovao u novembru 2018. godine i do sada skupio 135 nastupa za A tim crveno-belih.

Ali, ni to nije sve. Novogodišnje praznike u Londonu provodi Andrej Santos, mladi vezista Vasko da Game.

Za njega se znalo da će mu Čelsi biti naredna stanica, čekala se samo formalna potvrda tog transfera, a ona bi trebalo da stigne u ovih dan-dva. Sama činjenica da je Santos sa celom porodicom u prestonici Velike Britanije dovoljno govori da je stvar zaključena.

Benoa Badijašil i Andrej Santos će postati novi igrači Čelsija tokom zimskog prelaznog roka, a pre njih paraf na vernost Plavcima iz Londona stavio je Datro Fofana, kupljen od norveškog Moldea za 12.000.000 evra.

Nema odmora za Čelsi dok traje igračkog kadra obnova...


tagovi

ČelsiBenoa BadijašilMonakoZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara