Mario Baloteli (©Reuters)
Mario Baloteli (©Reuters)

Gotovo: Berluskoni u Moncu doveo i Balotelija

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 18:17

U napadu tima iz Serije B igraće sa Boatengom

Silvio Berluskoni je baš rešio da uvede Moncu u Seriju A i na dobrom je putu, doveo ih je do drugog ranga, start u Seriji B doduše nije najsjajniji (osmi posle devet kola sa 14 bodova) pa je zato bivši gazda Milana rešio da treneru Kristijanu Brokiju dovede kvalitetno pojačanje. Naime, Mario Baloteli je dogovorio saradnju sa ekipom Monce i u ponedeljak će odraditi lekarske preglede, kada će i potpisati ugovor.

Baloteli ima iza sebe sezonu za zaborav, nije izdržao i romantična priča u Breši imala je neslavan kraj, ekipa se vratila u niži rang, a Italijan se posle nesuglasica sa vlasnikom Ćelinom na kraju i rastao sa klubom. Već neko vreme je slobodan igrač, spekulisalo se da je blizu toga da karijeru nastavi u Brazilu, ambiciozni Vasko de Gama je obećavao navijačima jaka pojačanja, među prvim željama uprave bio je upravo kontroverzni napadač. I činilo se zaista da tu ima dima, ali kako Fabricio Romano javlja, 30-godišnji napadač nije zaista bio blizu prelaska u brazilski klub, već je sve vreme stripljivo čekao ponude iz Italije, jer nije nameravao da je napušta.

Izabrane vesti

Kratko se spekulisalo da bi kao slobodan igrač mogao i da se vrati u Premijer ligu i zaigra za Barnli, ali su te priče brzu utihnule, na kraju je Monca stigla sa ponudom i dve strane su se lako dogovorile. Mediji sa Apenina tvrde da će Baloteli najpre staviti paraf na šestomesečnu saradnju sa Berluskonijevim klubom i pored činjenice da je kao gazda Milana svojevremeno nazvao italijanskog napadača "trulom jabukom" u svlačionici kluba sa San Sira. Ratne sekire su izgleda zakopane, pa će bivši napadač Intera, Mančester sitija, Liverpula, Milana, Nice, Marseja i Breše na kraju pojačati klub sa Brijantea. Čekaju ga u drugoligašu i bivši izvršni direktor Rosonera Adrijano Galijani, na istoj poziciji, kao i nekadašnji fudbaler Milana Kevin-Princ Boateng, koji je upisao dva pogotka i asistenciju na osam nastupa u Seriji B ove sezone.

Mario Baloteli je profesionalnu karijeru počeo u Lumezaneu pre 14 godina, ubrzo se preselio u milanski Inter, gde je najavio velike stvari sa 28 golova na 86 nastupa. Osvojio je sa Neroazurima i čuvenu tripletu 2010. godine, usledio je veliki transfer u Mančester siti za tada ogromnih 22 miliona evra. Nastavio je sa problemima van terena, koji su ga prečesto stavljali u centar pažnje, pogotovu tokom boravka u Engleskoj, vratio se na Apenine i pojačao redove Milana, za koji nikada nije krio da navija. Samo dve sezone se zadržao na San Siru, vratio se na Ostrvo i potpisao za Liverpul, ali ubrzo je bilo jasno da je i to bila greška, ponovo je poneo dres Rosonera, samo da bi 2016. godine kao slobodan igrač završio u Nici. Oživeo je karijeru u Francuskoj posle par turbulentnih godina, 43 pogotka na 76 nastupa za tim sa Azurne obale, ali se onda kontroverznim prelaskom u redove Marseja vratio na staro. Breša je bila nova šansa da karijeru vrati na pravi put, ali nije je iskoristio, sada će Monca imati zadatak da ga vrati fudbalu, jer je jasno da je u tome najbolji.



tagovi

MoncaMario BaloteliSilvio Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara