Luiz Felipe (©Reuters)
Luiz Felipe (©Reuters)

Gotovo, Betis dobija veliko pojačanje iz Rima: Luiz Felipe naredne četiri godine na Benito Viljamarinu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 16:38

Lacio mu pronašao zamenu na San Siru

Kako prenosi Marka, defanzivac Lacija Luiz Felipe je prelomio. Napustiće Olimpiko narednog leta i kao slobodan igrač potpisati četvorogodišnju saradnju sa Real Betisom.

Ekipa iz Sevilje se bori za ulazak u Ligu šampiona (treća na tabeli Primere), u baražu za osminu finala Lige Evrope je savladala Zenit u Sankt Peterburgu (3:2), a u Kupu Kralja se sa Rajo Valjekanom bori za plasman u finale (prvi meč dobila 2:1). Dakle, ne samo da bi četa Maurisija Pelegrinija mogla da se vrati u elitno takmičenje, već bi mogla i do trofeja.

Izabrane vesti

Kako bilo, svesni su u klubu da će im biti potrebna kvalitetna pojačanja na leto, pa su već postigli dogovor sa Brazilcem iz Lacija. Luiz Felipe će postati prvo pojačanje Verdiblankosa za narednu sezonu.

Marka prenosi da je pristao da nosi dres Betisa u naredne četiri sezone, dogovor je konačan i sve će biti i formalno završeno po okončanju tekuće takmičarske godine. Felipe je sjajno pojačanje za sastav sa Viljamarina. Ima 24 godine i ozbiljno iskustvo iz italijanskog fudbala iza sebe. Svojevremeno je bio i na radaru Barselone i brojnih drugih klubova, što je samo potvrda njegovog potencijala. Betis će tako dobiti veliko pojačanje, ali i igrača od kojeg bi vremenom mogao ozbiljno da profitira.

Dugo su ga skauti i sportski direktor Andalužana Antonio Kordon pratili, pokušali su da ga potpišu minulog leta kada se vratio iz teške povrede, ali je Lacio odbio da ga proda. Upisao je 30 nastupa ove sezone i bio prilično standardan, ali izgleda da plan uprave kluba iz Rima nije upalio, jer je Brazilac ipak odlučio da karijeru nastavi na drugom mestu. Betis nije odustajao i na kraju ga je dobio bez plaćanja obeštećenja.

Pelegrinijevoj ekipi je odbrana godinama najveći problem, umesto Luiz Felipea je minulog leta bedem ojačao Herman Pecelja, a od narednog leta će zadnja linija biti još kvalitetnija.

Lacio bi doduše kao zamenu za Brazilca mogao da angažuje slobodnog igrača i to Italijana. U pitanju je kapiten Milana Alesio Romanjoli, koji ne uspeva da se dogovori sa Rosonerima oko produžetka saradnje. Tekuća mu ističe na leto, a italijanski novinar Nikolo Skira je preneo da mu je Lacio ponudio petogodišnji ugovor. Dugo je italijanski reprezentativac na radaru Nebeskoplavih, a veruju da bi mogli da ga ubede platom od 3.200.000 po sezoni (plus bonusi).


tagovi

Luiz FelipeAlesio Romanjoliac milanLacioBetis

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara