Skamaka i Megvajer (AFP)
Skamaka i Megvajer (AFP)

Gotovo: Ode Skamaka u Premijer ligu za 42.000.000 i procente, pao klupski rekord Sasuola

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 21:48

Vest Hem dobija klasičnog napadača, a Neroverdi punu kasu

Želeo je Pari Sen Žermen Đanluku Skamaku, ali nije bio spreman da se povinuje zahtevima Sasuola od oko 50.000.000 evra. Dok Parižani nisu imali nameru da pojačaju početnu ponudu od 30.000.000 + 5.000.000 evra, u igru se umešao Vest Hem za manje od desetak dana usepo da odobrovolji Neroverde. Najpouzdaniji transfer guru Italije, verovatno i Evrope Đanluka Di Marcio potvrdio je da je Sasuolo prihvatio sledeću formulu - 36.000.000 fiksno + 6.000.000 kroz bonuse + 10 posto novca od naredne prodaje.

Lekarski pregledi su zakazani već za sutra nakon čega će 195 centimetara visoki golgeter staviti potpis na višegodišnji ugovor sa Čekićarima. Poslednjih par sati bili su ključni za postizanje dogovora, a predstavnici Vest Hema su ubacili u petu brzinu i izdejstvovali transfer koji će ako računamo fiksni deo biti treći najveći u istoriji kluba, a u slučaju ispunjenja bonusa drugi, odmah iza Sebastijana Alea koji je 2019. godine plaćen okruglo 50.000.000. Kada je reč o Sasuolu, član serije A će oboriti klupski rekord pošto je do sada najunosnija prodaja bio Stefano Sensi, pre dve godine kupljen od strane Intera za 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Već neko vreme je Vest Hem deficitaran na poziciji špica, budući da ju je prethodno pokrivao jedino Majkl Antonio, koji je kroz karijeru sa krilnih pozicija evoluirao u napadača. Jamajkanac je odigrao vrlo upečatljivu prethodnu sezonu sa 10 postignutih i osam nameštenih golova u Premijer ligi, ali su čelnici londonskog kluba ipak shvatili da im je potrebno pojačanje i igrač koji će garantovati bar 15+ golova. Odlučili su da poverenje poklone Skamaki.

Italijan je pre oko godinu dana debitovao za reprezentaciju Italije, a minulu sezonu u Seriji A okončao je sa 16 golova na 36 utakmica. Pritom je sa Domenikom Berardijem i Đakomom Raspadorijem činio jedan od najopasnijih napadačkih trozubaca u Italiji, koji je, kada bi im bio dan, retko ko mogao da zaustavi.


tagovi

Đanluka SkamakaVest Hemsasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara