Gotovo! Sinkernagel na lekarskim, igraće u Čempionšipu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 16:10

Ništa od dolaska u Crvenu zvezdu

Označen je bio Filip Sinkernagel kao kapitalno pojačanje Crvene zvezde, ali svesni su bili i na Marakani da će to biti preveliki zalogaj. I nisu uspeli da dovedu dansko krilo...

Sinkernagel je odabrao klub i u narednom periodu će igrati za Votford.

Izabrane vesti

Danski mediji javljaju da doskorašnji ofanzivac Bodo Glimta u ovim momentima priolazi lekarske preglede pred potpis ugovora sa pomenutim engleskim drugoligašem. Ostrvski insajderi javljaju da će saradnja biti parafirana na četiri ili pet godina.

Podsetimo, Sinkernagel je zvanično slobodan igrač od 1. januara kada mu ističe ugovor sa Bodom. Odigrao je fenomelanu prošlu sezonu u Bodu i postigao 19 golova uz 24 asistencije na 28 mečeva za norveški tim. Proglašen je i za najboljeg igrača tamošenjeg šampionata. Samim tim je privukao veliku pažnju ostalih klubova. Pored sjajnih igara, dodatno ga ja atraktivnim učinila činjenica da je slobodan igrač. Našao se na meti brojnih zvučnih klubova među kojima je bila i Crvena zvezda. Pored srpskog šampiona, interes za Sinkernagela su pokazivali Fenerbahče, Anderleht, Seltik, Sporting, Olimpijakos, Trabzon, Fiorentina i još neki klubovi iz Španije i Italije. Votford se nije pominjao ali je izgleda radio u tišini i uspeo da obezbedi potpis danskog kria.

Iako je Zvezda pratila Sinkernagela mesecima i žarko želela da ga dovede, nije mogla da parira uslovima koje su nudili klubovi poput Votforda. Takođe, ni ambijent koji sveukupno nudi srpski fudbal ne može da se poredi sa onim u Engleskoj ili nekim drugim zemljama iz kojih je Danac imao pozive. Kako otkriva norveški Netavizen, Sinkernagel je odbio zvanične ponude Crvene zvezde i Fenerbahčea i prihvatio poziv sa Vikaridž Rouda.

Iako drugoligaš, Votford je klub sa velikim budžetom i ambicijama da se ekspresno vrati u Premijer ligu. Posle skoro kompletirane polusezone u Čempionšipu, Votford je na dva boda od mesta koje donosi direktan plasman u Premijer ligu i na dobrom je putu da se vrati u elitu. Sa Sinkernagelom bi mogao da dobije još jednog važnog aduta u toj borbi, a on će imati veće šanse da se nametne danskom selektoru. Nije isključeno i da Danac zaigra u Udinezeu gde Votford često šalje svoja pojačanja na kaljenje s obzirom da oba kluba imaju istog gazdu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Filip Sinkernagel

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara