Tijago Alkantara (©Reuters)
Tijago Alkantara (©Reuters)

Gotovo: Tijago Liverpulov za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.20. | 11:07

Strašan posao Redsa

Bilo je samo pitanje Liverpul ili Barselona, a na kraju je Tijago Alkantara izabrao šampiona Engleske!

Nedeljama unazad trajala je neizvesnost oko toga šta će biti sa Tijagom posle odluke da napusti redove minhenskog Bajerna, a pouzdani novinar Džejms Pirs sa sajta Atletik, koji je poznat kao jedan od najboljih insajdera s Enfilda, javlja sa etiketom “ekskluzivno“ da su Liverpul i Bajern dogovorili transfer vredan 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ističe se da su pregovori ubrzani od ponedeljka i pošto su Bajernovi čelnici jasno stavili kolegama iz Liverpula do znanja da žele da transfer završe što pre, dogovoren je transfer u vrednosti koja se i najavljivala od početka. Ozvaničenje transfera se očekuje u narednim danima, ali Džejms Pirsnekada radio na Liverpul Ehu – uverava da je put do realizacije pravolinijski. Dakle, bez prepreka na istom. Vest je ubrzo potvrdio i najpouzdaniji nemački insajder Kristijan Falk koji tvrdi da će Bajern novac investirati u jednog mladog fudbalera, a prvi pik je Ajaksov klinac i desni bek Seržinjo Dest! Korentan Toliso će popuniti Tijagovo mesto u timu, a Dest je viđen kao zalog za budućnost u odbrani.

Tijago je u maju pregovarao sa Bajernom produžetak saradnje, ali se u međuvremenu predomislio i rekao klupskim čelnicima da mu je potreban novi izazov u karijeri. Od tog momenta Liverpul je važio za prvog kandidata za njegov potpis. Nakratko su se pominjali Barselona i PSŽ, ali i španski reprezentativac bio je jasan po pitanju toga da karijeru želi da nastavi isključivo na Enfildu.

To znači da će Liverpul verovatno da napusti Žoržinjo Vajnaldum, koji će onda da se preseli u Barselonu, a veliko je pitanje šta će biti i sa Markom Grujićem, koji će sada imati još pakleniju konkurenciju za prvi tim.

Liverpul je odradio strašan posao za relativno razumnu sumu novca i teško da bi za ovaj novac moglo da se dobije bolje i konkretnije pojačanje. Jer, Tijago će se idealno uklopiti u sistem 4-3-3 kod Jirgena Klopa, kraj Džordana Hendersona i Fabinja, mada će u konkurenciji biti još Nabi Keita, Aleks Okslejd Čembrlen i Džejms Milner, te eventualno Vajnaldum i Grujič, mada je teško zamislivo da će svi oni biti u timu pošto se ovaj transfer bude realizovao.  

Redsi su ovog leta doveli samo Kostasa Cimikasa kao rezervu Endija Robertsona za 13.000.000 evra.



tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara