Aleksa Jovanović protiv Zlatibora (©Starsport)
Aleksa Jovanović protiv Zlatibora (©Starsport)

Grafičar još traži prve prolećne bodove

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 10:13

Filijala Crvene zvezde muku muči od kako se nastavilo takmičenje u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, seriju poraza će pokušati da prekine u zaostalom meču 21. kola protiv fenjeraša Zlatibora (četvrtak, 14)

Jesenas je delovalo da će Grafičar uz IMT da bude glavni favorit za ulazak u Mozzart Bet Superligu, ali posle uvodnih mečeva u prolećnoj polusezoni više nije tako. Grafičar je nanizao četiri poraza, a tu seriju će pokušati da prekine protiv fenjeraša Zlatibora, u četvrtak od 14 časova, u zaostalom meču 21. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Potonuće Grafičara nije uopšte iznenađujuće, s obzirom na to da je tokom januara praktično ostao bez čitavog tima. Falu Fal je prešao u francuski Rems, Matija Mrkela, Aleksandar Stanković, Sava Avramovski, Filip Kasalica i Andrija Kaluđerović su ustupljeni OFK Beogradu, dok je Crvena zvezda vratila (pa kasnije prosledila dalje na pozajmice) Milana Ilića, Uroša Lazića, Nikolu Kneževića i braću Mituljikić.

Izabrane vesti

Sa novim, podmlađenim sastavom ekipa koju trenira Marko Neđić nije dovoljno konkurentna. Od početka polusezone položena su oružja pred Železničarom (0:1), RFK Novim Sadom (0:2) i prošle nedelje Trajalom (1:2). Poraz od Kruševljana posebno je težak, došao je posle preokreta i vođstva od 1:0.

Zlatiboru su bodovi očajnički potrebni, kako bi koliko-toliko sačuvao nadu da može da opstane. Zakucan je za dno, ima poen manje od Rada, a velikih devet od Radničkog iz Novog Beograda, odnosno bezbedne zone.

14.00: (4,70) Zlatibor (3,50) Grafičar (1,70)

Barem je tim iz Čajetine seriju od četiri vezana poraza prekinuo remijem baš sa Novobeograđanima prošlog vikenda. Bod je Zlatiboru doneo Vasilije Janjić u 69. minutu, pošto je dva minuta pre toga Radnički poveo golom Nemanje Obradovića iz jedanaesterca.

U prvoj polusezoni Grafičar je rutinski izašao na kraj sa Zlatiborom, savladao ga je sa 5:1. Samo što od strelaca Kaluđerović i Knežević više nisu u klubu, ostali su samo potpisnik prvog gola Grafosa štoper Aleksa Jovanović, kao i trećeg, 17-godišnji Mirko Nikolašević.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Četvrtak

14.00: (4,70) Zlatibor (3,50) Grafičar (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeGrafičarZlatiborZlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara