Grafičar melje, igrala se Zvezdina deca

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 18:53

Ljubičasti slavili na gostovanju u Pančevu i ponovo zauzeli čelo tabele Mozzart Bet Prve Lige - 3:1

Mnogi su dobar start Grafičara poistovetili sa mladalačkim zanosom, energijom nove ekipe. Ali deluje da bi tim sa Senjaka mogao da bude najprijatnije iznenađenje Mozzart Bet Prve lige Srbije i ozbiljan kandidat za ulazak u elitu. Naravno, pod uslovom da im to propisi dozvole, usled velike bliskosti sa Crvenom zvezdom.

Posle pobede nad IMT-om iza juga Marakane, Grafosi su uspešno prošli još jedan derbi. Ovog puta protiv Železničara iz Pančeva - 3:1. Ima tim iz Banata velike ambicije, važio je za favorita u današnjem susretu. Međutim, Pančevci su pometlani od strane Zvezdine dece koji su visokim tempom samleli starijeg rivala.

Izabrane vesti

Velika je to zasluga mladog trenera Marka Neđića, koji je bar na početku sezone napravio tim željan da igra fudbal unapred.

Talentovana Zvezdina deca bila su u prvom planu tokom prvog poluvremena duela u Pančevu. Baš kada je Grafičar napravio ključnu razliku.

Izašli su visoko gosti, stiskali poslednju liniju Pančevaca i nagrađeni su već u šestom minutu. Do drugog pogotka u sezoni Jovan Mituljikić je stigao posle konera i udarca glavom.

Loše je reagovala odbrana Železničara i u 37. minutu. Tada je Nikola Knežević ukrao loptu jednom od defanzivaca domaćina i potom lagano završio posleo loptu u gol.

Vratio se sa kreča Železničar u igru, ali malo neizvesnosti je bilo u derbiju petog kola Mozzart Bet Prve lige Srbije. Grafičar je delovao poletno, posebno kada su se u drugom poluvremenu razigrali Šljivić i Mijatović. Upravo je ovaj prv na asistenciju Kaluđerovića postavio konačan rezultat.

Do prve pobede u sezoni stigao je Rad. Građevinari su lako slavili u gradskom derbiju protiv Radničkog sa Novog Beograda - 2:0.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

IMT - Sloboda Užice 1:0 (0:0)

/Luković 58/

Loznica - Inđija 1:3 (1:2)

/Nikolić 28 - Đurić12, Desančić 24, Nedeljković 79/

Zlatibor - Jedinstvo Ub 0:0

Subota

Novi Sad - Trajal 2:1 (1:1)

Rad - Radnički 2:0 (0:0)

Radnički SM - Vršac 0:0

Železničar - Grafičar 1:3 (0:2)

19.00: (4,00) Mačva (3,45) Metalac (1,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarJovan Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara