Luis Ibanjez (©Starsport)
Luis Ibanjez (©Starsport)

Grafičar počeo pripreme sa 14 talenata iz Zvezde; Ibanjez se oprostio od kluba

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 19:44

Ljubičasti će dobiti novog kapitena

Fudbaleri Grafičara, razvojnog tima Crvene zvezde, pokušaće u predstojećoj sezoni da se popnu za stepenik više u odnosu na prošlu i izbore plasman u Mozzart Bet Superligu. U takmičarskoj godini za nama dugo su predvodili drugoligaški karavan, na kraju kao treći prošli kroz cilj i izborili se za baraž duel sa Radnikom iz Surdulice, koji ih je nakon 1:1 u Beogradu savladao 2:0 kod kuće i time sačuvao status superligaša.

Grafičar će se ponovo takmičiti u Mozzart Bet Prvoj ligi, a pripreme za izazove koji ih čekaju počele su ovog ponedeljka na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić. Treneru Marku Neđiću na okupljanju se javilo 28 fudbalera, od kojih su njih 14 ovog leta priključeni iz omladinskog pogona Crvene zvezde, ali jedno prepoznatljivo ime je nedostajalo. Posle dve godine u klubu, od Ljubičastih se oprostio Luis Ibanjez.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Crvene zvezde vest o odlasku objavio je na svom Instagram profilu.

"Hvala na svemu RFK Grafičar, hvala mojim saigračima, hvala stručnom štabu, hvala svim ljudima koji rade u klubu i van njega, hvala svima koji su deo ove porodice! Hvala na poverenju, ljubavi i poštovanju koje ste mi pružali iz dana u dan. Bila mi je čast biti deo ove ekipe i biti vaš kapiten. Srećno u budućnosti, uvek ću biti vaš najverniji navijač. Voli vas vaš Lučo", napisao je Argentinac.

Sjajan posao radi 33-godišnji Neđić od prekomande iz omladinskog tima Crvene zvezde na klupu seniora Grafičara. Prvo je pre dve sezone uspeo da ih sačuva u Mozzart Bet Prvoj ligi, a prošle da ih dovede na korak do plasmana u najjači rang srpskog fudbala.

"Kratak odmor, ali smo svi jedva dočekali da se vratimo i ponovo okupimo, jer najlepše nam je na terenu. Dosta smo mlađi u odnosu na prethodnu sezonu, tu je veliki broj omladinaca i kadeta, kako Crvene zvezde, tako i Grafičara. Navikli smo na to, da se situacija menja na svakih šest meseci, pre svega jer se fudbaleri izbore, kako za Crvenu zvezdu, tako za druge ekipe iz Superlige i nama je to satisfakcija. Nema promene u filozofiji, nastavljamo da igramo napadački, na gol više i da razvijamo fudbalere za prvi tim Crvene zvezde. Kada je reč o pripremama, dve nedelje ćemo trenirati u Beogradu, a zatim idemo na Zlatibor gde ćemo odraditi glavnu fazu spremanja za narednu sezonu", istakao je Marko Neđić.

Igrači koje mladi trener ima na raspolaganju trenutno su: Ivan Guteša, Stefan Marinković, Bogdan Marinković, Vuk Draškić, Boris Matić, Aleksej Vukičević, Fejvor Ogbu, Nemanja Vidojević, Tadija Crnojević, Veljko Milosavljević, Viktor Radojević, David Petrović, Bratislav Marić, David Đurić, Filip Vasiljević, Marko Ćurić, Andrej Petrović, Luka Krsmanović, Andrija Maksimović, Luka Bošković, Milan Bajić, Jusuf Fajsal, Veljko Vukojević, Džošua Taker, Milenko Mijatović, Aleksandar Kahvić, Andrej Škobalj i Ivan Nikčević, kao i talenti iz Zvezdine škole Boris Matić, Fejvor Ogbu, Nemanja Vidojević, Bratislav Marić, Luka Bošković, Jusuf Fajsal, Ivan Nikčević (2004. godište), Andrej Škobalj (2005), David Đurić, Andrej Petrović, Veljko Vukojević (2006), Vuk Draškić, Veljko Milosavljević, Andrija Maksimović (2007).


tagovi

GrafičarLuis IbanjezMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara