Grafičar pravi novi stadion

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 12:38

Početak radova za godinu dana, kapacitet 3.500 mesta

Grafičar ove sezone igra odlično u Prvoj ligi Srbije, tim sa Senjaka je trenutno lider i očekuje se da do kraja prvenstva vodi veliku borbu za ulazak u elitu. Međutim, bez obzira na ishod te trke ljudi iz Grafičara žele da potraju i, pre svega, naprave klub koji bi u bliskoj budućnosti konstantno bio konkurentan u ozbiljnom rangu takmičenja.

Klub koji ima poslovno-tehničku saradnju sa Crvenom zvezdom uskoro bi mogao da dobije novi stadion, pošto je urađen projekat novog stadiona Grafičara. Bio bi stacioniran na istom mestu, dakle na Topčiderskoj zvezdi.

Izabrane vesti

Kapacitet bi trebalo da iznosi 3.500 mesta, a neki manji radovi su već urađeni. Početak velikih radova trebalo bi da počne za godinu dana.

U sklopu stadiona planirana je i akreditovana akademija i hotel gde bi mladi igrači mogli da sudiraju, treniraju, hrane se pravilno. Pored fudbala, psihologije, anatomije, stranih jezika... Imali bi i časove kuvanja i zdravog načina zivota...U akademiji je planirano održavanje savetovanja o finansijama jer su istraživanja u prošlosti pokazala da većina fudbalera nakon svoje karijere ostanu bez ičega. Zanimljiv je i podatak da fudbaleri u Belgiji i Holandiji kao i drugim razvijenim zemljama su u obavezi da deo svojih primanja ostavljaju u namenski fond iz koga novac mogu uzimati tek nakon završetka karijere. Navodi se da bi akademija ujedno služila i za obrazovanje i stvaranje ambicioznih, posvećenih, i profesionalnih sportskih radnika. Pored akademije i svih pratećih sportskih sadržaja (svlačionica, teren, vip loža) i ostalih sadržaja po UEFA i FIFA standardima koji ispunjavaju sve uslove čak i za evropska takmičenja u planu je i izgradnja komercinalnog objekta koji bi bio u funkciji kluba.

 




 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara